وام ازدواج
دریافت وام ازدواج تبدیل به دغدغه مهم برای جوانانی که تازه قصد شروع زندگی مشترکشان را دارند شده است. در این مقاله صفر تا صد گرفتن وام ازدواج را برایتان توضیح میدهیم. پس اگر به دنبال آشنایی با جزییات و شیوه گرفتن وام این وام هستید تا پایان این مطلب با ما همراه باشید.
ویژگی های وام ازدواج چیست؟
یکی از اقدامات مهم دولت برای حمایت از جوانان برای شروع زندگی مشترک، اعطای وام ازدواج است. زوجین جوان با گرفتن این وام میتوانند برای خرید جهیزیه، برگزاری مراسم عروسی، تهیه مسکن و… اقدام کنند. ویژگی مهم این وام این است که به صورت قرض الحسنه با سود بسیار کم است. بازپرداخت آن در مقایسه با سایر وام ها طولانی تر است؛ بازپرداخت وام ازدواج به صورت 120 ماهه (10 ساله) و اولین قسط آن یک ماه پس از دریافت وام پرداخت می شود. نرخ سود آن در همه بانک های کشور 4 درصد است.
وام ازدواج 1403 به چه زوجینی تعلق میگیرد؟
طبق آخرین آیین نامه، متقاضیانی که تاریخ ازدواج آن ها پس از اول فروردین سال 1401 بوده می توانند برای دریافت وام اقدام کنند. وام ازدواج برای دختران زیر سن 23 سال و برای پسران زیر 25 سال 350 میلیون و برای سایر زوجین نیز 300 میلیون تومان تعیین شده است.
برای دریافت وام ازدواج چه مدارکی نیاز است؟
1-ارائه سند رسمی ازدواج یعنی ازدواج به صورت عقد رسمی و دفتری ثبت شده باشد.
2-تاریخ اقدام به ازدواج بعد از اول فروردین سال 1401.
3- تابعیت ایرانی زوجین البته تفاوتی ندارد که داخل یا خارج از کشور ساکن هستند.
4- همراه داشتن کارت ملی زوجین
5-ارائه کدپستی محل سکونت خود
6- معرفی یک ضامن معتبر و مورد تایید بانک؛ علاوه بر ضامن لازم است سفته به مبلغ مورد نیاز تهیه شود.
7-عدم استفاده از وام ازدواج در گذشته
نکته: امکان دریافت وام ازدواج برای کسانی که کارت پایان خدمت ندارند فراهم است.
چگونه ثبت نام کنیم؟
ثبت نام دارای دو مرحله اینترنتی و حضوری است. ابتدا درخواست به صورت اینترنتی انجام می شود و هر یک از زوجین لازم است از طریق اینترنت به صورت جداگانه ثبت نام کنند. زوجین پس از انتخاب شعبه بانک، می توانند مدارک را در به بانک مربوطه تحویل دهند که در ادامه جزئیات ثبت نام ارائه خواهد شد.
در گام اول به آدرس اینترنتی cbi.ir مراجعه کرده و روی آیتم سامانه تسهیلات قرض الحسنه ازدواج کلیک کنید و در صفحه ای که باز شد بر گزینه ثبت نام جدید کلیک کنید. این مرحله از متقاضیان اطلاعاتی می خواهد که لازم است آن را با دقت تکمیل کنید مثل کد ملی، تاریخ تولد، تاریخ ازدواج و.. بعد از آن سایر اطلاعات درخواستی را تکمیل نمایید و همچنین بانک و شعبه مدنظر خود را انتخاب کنید. پس از آن یک کد رهگیری 10 رقمی به تلفن همراه ارسال می شود. نگهداری این کد تا تکمیل ثبت نام مراحل ثبت نام ازدواج ضروری است.
نکته مهم: اگر خواستید اطلاعات ثبت شده خود را ویرایش کنید می توانید از منوی سایت ve.cbi.ir، روی گزینه «ویرایش ثبتنام قبلی» کلیک کنید. برای ویرایش اطلاعات لازم است کدملی و کد رهگیری خود را در کادر وارد نموده تا فرم اطلاعات ثبت شده قبلی در اختیارتان قرار بگیرد. امکان ویرایش اطلاعاتی مانند بانک، تاریخ تولد، تاریخ ازدواج و شهر محل سکونت متقاضی وجود دارد.
مرحله دوم ثبت نام یعنی مراجعه حضوری، بعد از تعیین زمان مراجعه به بانک آغاز می شود؛ یعنی پس از تعیین زمان مراجعه حضوری به بانک در سامانه، تا 15 روز برای مراجعه به شعبه بانک منتخب فرصت دارید که می توانید با همراه داشتن مدارک لازم ادامه فرایند ثبت نام را به صورت حضوری دنبال کنید.
برای وام ازدواج چند ضامن نیاز است؟
بنابر اعلام بانک مرکزی برای وام ازدواج تنها یک ضامن کفایت میکند. البته بعضی بانک ها در پرداخت وام ازدواج، به این قانون پایبند نیستند. شماره تماس 0212706 از سوی بانک مرکزی برای برخورد با بانک هایی که بیش از یک ضامن برای وام ازدواج درخواست میکنند، معرفی شده است. یک توصیه مهم این که بهتر است قبل از انتخاب شعبه، از افرادی که قبلا وام ازدواج دریافت کرده اند پرس و جویی داشته باشد.
کدام بانک برای دریافت وام ازدواج بهتر است؟
هیچ پاسخ قطعی به این پرسش نمیتوان داد. برخی بانک ها مثل بانک ملی، بانک قرض الحسنه رسالت، بانک مهر ایران در آمارها عملکرد بهتری نشان داده اند. در میان این بانک ها هم عملکرد شعب مختلف است. بهترین راه برای اطمینان از سخت گیری کمتر و سرعت بیشتر در پرداخت وام استفاده از تجربه افرادی است که برای دریافت وام اقدام کرده اند.
تالیف: سعید امامی نسب
4 دقیقه