مطرح کردن ازدواج دانشجویی با خانواده
مقدمه
خانواده ها همواره جایگاه مهمی در ازدواج فرزندان ایفا کرده اند. در جامعه ی جمع گرای ما این موضوع اهمیت دوچندانی دارد. در واقع یکی از جنبه های جمعی بودن فرهنگ ما، مطرح کردن ازدواج با خانواده است. البته موقعیت ها و شرایط گوناگونی بر نحوه مطرح کردن ازدواج به خانواده اثرگذار است. یکی از موقعیت های برجسته تاثیرگذار در کیفیت مطرح کردن ازدواج با خانواده، دوران دانشجویی برای ازدواج است. ازدواج دوران دانشجویی واکنش های متفاوتی را در میان والدین بر می انگیزاند. وقتی که موضوع ازدواج دانشجویی را مطرح می کنید والدین شما ممکن است زمینه هایی مانند آمادگی شما و شرایط زندگی و فاکتورهای مربوط به طرف مقابل را درنظر بگیرند.
اهمیت مطرح کردن ازدواج با خانواده
هرچند گفت و گو در مورد قصد ازدواج آن هم در زمان دانشجویی با خانواده برای برخی دشوار است ولی در جریان گذاشتن خانواده در تصمیم شما به ازدواج گاهی می تواند نتایج مثبتی داشته باشد که حتی ممکن است به ذهن ما خطور نکند. خانواده در دوران کوتاه دانشجویی شما می توانند حمایت های روانی و عاطفی فراوانی را برای شما فراهم کند. برای مثال ممکن است توصیه ها یا کمک های مختلفی، مانند حمایت مالی یا اقتصادی را ارائه دهد که می تواند هنگام عبور از چالش های زندگی دانشجویی بتواند برای شما مفید باشد. رکن مهم در حین مطرح کردن ازدواج دانشجویی با با خانواده، داشتن شفافیت و صداقت است؛ زیرا به حفظ اعتماد در درون خانواده شما کمک می کند.
البته بسیاری از خانواده ها ملاحظات فرهنگی خاص خود را دارند. مطرح کردن قصد ازدواجتان با والدین به منزله پاسداشت فرهنگ و سنت خانوادگی شماست. همچنین وقتی برنامه های خود را با خانواده به اشتراک می گذارید رابطه تان را با آنها تقویت می کنید. یعنی شما اینکه شما به آنها نشان می دهید که برای دیدگاه ها آنها در تصمیمات زندگی خود ارزش قائل هستید. پس در نتیجه مشارکت آنها در فرآیند تصمیم گیری می تواند منجر به افزایش حمایت خانواده شود.
راهکارها:
1-در گام اول توصیه می شود که زمان و محل مناسبی را جهت مطرح نمودن موضوع ازدواج دانشجویی با خانواده فراهم نمایید.
2-نکات خود را فهرست کنید. به این موضوع فکر کنید که چرا ازدواج برای شما مهم است و چگونه در برنامه های آینده شما جا دارد.
3- نگرانیها را برطرف کنید. هرگونه نگرانی خانوادهتان در مورد تصمیمتان را پیشبینی کنید و آماده پاسخگویی به آنها باشید. به آنها اطمینان دهید که قبل از مطرح کردن ازدواج تان، جنبه های مختلفی را در نظر گرفته اید.
4- به دیدگاه ها و نقطه نظرات خانواده تان گشاده رو باشید. با دقت کافی به نگرانی ها یا سوالات آنها گوش فرا دهید. به نظر آنها احترام بگذارید حتی اگر با نظر شما متفاوت باشد.
5-به دنبال فرد واسطه باشید. اگر فکر می کنید مفید و یا لازم است، یکی از اعضای خانواده یا دوستان مورد اعتماد خود را که می تواند در طول مکالمه از شما حمایت کند را به جلسه دعوت کنید.
6- روحیه صبر را در خود تقویت نمایید. درک کنید که ممکن است قدری زمان ببرد که خانواده تصمیم تان را به طور کامل درک کنند و آن را بپذیرند. صبور باشید و به آنها زمان بدهید تا اطلاعات را پردازش کنند.
به صورت کلی به یاد داشته باشید، ارتباط درست در چنین بحث هایی فرمول کلیدی است. افکار و احساسات خود را به وضوح بیان کنید و در عین حال پذیرای نظرات اعضای خانواده خود باشید.
برای مطالعه بیشتر: