دکتر مجید کافی – ازدواجی پایدار با عهدنامهای جدید
مراسمهای عقد در ادیان مختلف با پیمانی برگزار میشود که زوجین آن را با صدایی بلند در مقابل حاضران بیان میکنند، این عهدنامه نوعی فناوری به حساب میآید. اما جای این پیمان در فرهنگ ایرانیاسلامی ما خالی است. از فناوری صحبت کردیم؛ استخراج عهدنامه هم نوعی فناوری است که میتواند به تقویت پیمان میان زوجین کمک بسیاری کند.
در همین راستا، با دکتر مجید کافی، عضو هیئت علمی جامعه شناسی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه، گفتوگویی داشتیم تا درباره بیان ابراهیمی(ع) در پیمان عقد میان زوجین بیشتر واکاوی کنیم. طرح پیشنهادی دکتر کافی عهدنامهای است که بر مبنای ادیان الهی و بومی استخراج خواهد شد.
از آنجایی که این طرح معنای جدیدی به مراسم ازدواج میدهد، در حوزه خانواده نیز گامی موثر در جهت تمدن نوین اسلامی بشمار میرود. منابع مورد استفاده در این عهدنامه از آیات قرآن، روایات ائمه اطهار(ع) و کتب ابراهیمی است. نکته قابل توجه در این طرح تأثیری است که در کاهش طلاق، استحکام و پایداری خانواده خواهد گذاشت. در ادامه نیز به مباحث فرهنگی و اجتماعی حوزه ازدواج پرداخته میشود که میتوانید همه این مطالب را در این ویدئو مشاهده بفرمایید.
ازدواج یک سفر پرچالش اما ارزشمند است که با نگرش مثبت، برنامهریزی مناسب و استفاده از ابزارهایی مانند نوشتن میتوان از آن بهره بیشتری برد. این فرآیند نه تنها به رشد فردی کمک میکند بلکه روابط خانوادگی را نیز تقویت میکند. ازدواج در نگاه برخی افراد ممکن است زحمت و هزینهای به همراه داشته باشد، اما فردی که تفکر بزرگی دارد، از اینکه توانسته ازدواج کند و نیازهای خانوادهاش را برطرف کند، به خود افتخار میکند. علیرضا یونچی، کارآفرین و فعال اقتصادی اینجاست تا درباره برکت و رشدی که با ازدواج محقق میشود، برای ما صحبت کند.