How to prevent incompatibility in marriage
5 دقیقه
علیرضا بهرام بیگ
سازگاری در زندگی مشترک، عنصری کلیدی و مؤثر در ازدواج است، زیرا بنیان اصلی کنار آمدن شما و همسرتان در زندگی مشترک را تشکیل میدهد. مواردی مانند جذابیت ظاهری یا تطابق ماههای تولد، ممکن است نشاندهنده سازگاری سطحی باشند. کلودیا دی لیانو، درمانگر ازدواج و خانواده و نویسنده کتاب «هفت سرنوشت عشق»، معتقد است سازگاری واقعی اغلب شامل اشتراکگذاری ارزشها، باورها، علایق، اهداف و سبک زندگی مشترک است. همچنین، او بر این نکته تأکید میکند که سازگاری، هماهنگی و همسو بودن با یکدیگر را میطلبد تا بتوانید به صورت مشترک و هماهنگ عمل کنید. در این مقاله، به اهمیت سازگاری در روابط از دیدگاه سانجانا گوپتا میپردازیم و نشانههایی را بررسی میکنیم که میتواند نشاندهنده سازگاری شما و همسرتان باشد.
سازگاری در ازدواج چه اهمیتی دارد؟
نشانه های سازگاری در ازدواج چیست؟
سازگاری در ازدواج چه اهمیتی دارد؟
سازگاری در زندگی مشترک عاملی است که هنگام آشنایی برای ازدواج، همواره مدنظر قرار میگیرد. در واقع، تحقیقات نشان میدهد که ما به طور ناخودآگاه، افراد را با معیارهای درونی خود میسنجیم تا میزان سازگاری آنها را بررسی کنیم. مطالعهای در سال 2022 اشاره میکند که انسانها تمایل دارند شباهتها و تفاوتهای خود با دیگران را بسنجند تا بتوانند روابطی پایدار برقرار کنند. دلیل اهمیت این سازگاری، ایجاد احساس آرامش و لذت در کنار فردی است که با ما همسو باشد. البته، سازگاری به معنای یکسان بودن کامل نیست؛ بلکه به معنای وجود اشتراکات کافی و توانایی برقراری ارتباط مؤثر برای حل تفاوتها است. عدم سازگاری میتواند منجر به دیدگاههای متفاوت، مشکلات ارتباطی، درگیریهای مکرر و تعارضات شدید در رابطه شود.
نکته: اگر در مسیر ازدواج هستیم باید به این موضوع توجه کنیم، هر قدر فردی سازگار با شخصیت خود را پیدا کنیم باز هم ممکن است در زندگی مشترک اختلاف و تعارضاتی با همسر خود داشته باشیم. با این حال آنچه که اهمیت دارد شیوه حل مسائل با همسرمان است نه صرفا وجود اختلاف و تعارض.
نشانه های سازگاری در ازدواج چیست؟
در این قسمت به نشانه هایی که به عنوان نمونه سازگاری در ازدواج هستند اشاره خواهیم کرد.
1) تعاملات مثبت
نشانه اصلی سازگاری، تعاملات مثبت است.
دی لیانو می گوید که تعاملات مثبت بین شما و شریک زندگی تان باید بیشتر از تضادها و تجربیات منفی باشد. در همین راستا همچنین دکتر گاتمن اذعان می کند همواره در تعاملات میان همسران به ازای هر یک تعامل منفی باید پنج تعامل مثبت داشته باشید. تعامل مثبت در مراحل اولیه یک رابطه، می تواند به این معنی باشد که شما و شریک زندگی تان به خوبی با یکدیگر برخورد می کنید و هنگام ملاقات احساس می کنید که جذب یکدیگر می شوید. تعاملات شما باعث ایجاد توجه مثبت متقابل نسبت به یکدیگر می شود. در اوایل ازدواج هرچه تعامل مثبت میان شما و همسرتان بیشتر باشد به مراتب اعتماد پذیری نسبت به یکدیگر هم بیشتر می شود و این موضوع زمینه را برای گفتگو های طولانی تر فراهم می کند.
2) دیدگاه ها و ارزش های مشترک
یکی از شاخص های کلیدی سازگاری در زندگی مشترک ،داشتن دیدگاه ها و ارزش های مشابه در زمینه های مهم است، مانند: خانواده ،کار ، سبک زندگی ، امور مالی ، زندگی اجتماعی ، سیاست ، دین/معنویت ، اخلاق و دید نسبت به دنیا
تحقیقات نشان می دهد که داشتن نگرش های مشابه با شریک زندگی و تشابهات فرهنگی در ازدواج، شما با شادی و رضایت بیشتر رابطه مرتبط است. در حالی که داشتن نگرش های متضاد با استرس، تعارض و افسردگی بیشتر مرتبط می شود.
3) اهداف بلند مدت مشترک
یکی دیگر از نشانه های سازگاری این است که اهداف بلند مدت مشترک با یکدیگر داشته باشید. اگر شما و شریک زندگیتان اهداف بلندمدت را هماهنگ کرده باشید، میتوانید با هم برای رسیدن به آنها تلاش کنید. از سوی دیگر، اگر شما و شریک زندگیتان اهداف متفاوتی نسبت بهم داشته باشید ، ممکن است اختلاف و درگیری میان شما شکل بگیرد. به عنوان مثال، ممکن است بعد از دو سال زندگی مشترک همسرتان بچه بخواهد و شما تمایل نداشته باشید که بچه دار شوید. همواره بسیار مهم است که در مورد اهداف این چنینی با یکدیگر سخن بگویید.
4) همسویی عاطفی
یکی از مواردی که معمولا در بررسی سازگاری ها از آن غفلت می شود و به آن کمتر توجه می شود، همسویی عاطفی میان دو طرف است. برای داشتن سازگاری، شما و شریک زندگیتان باید از نظر عاطفی با یکدیگر همسو باشید. این موضوع شامل هماهنگی با احساسات یکدیگر و قرار گرفتن در طول موج های عاطفی مشابه است که می تواند به شما کمک کند یک ارتباط عاطفی عمیق با یکدیگر ایجاد کنید. در نهایت این همسویی به تدریج به احساس نزدیکی، اعتماد و صمیمیت در رابطه تبدیل می شود. طول موج های عاطفی مشابه به این معنا نیست که دو نفر دقیقا مانند هم احساسات یکسانی را تجربه کنند بلکه به این معناست که دو طرف بتوانند احساسات یکدیگر را درک کنند و قدرت همدلی نسبت به یکدیگر را داشته باشند. این ارتباط عاطفی عمیق در طول زندگی موجب احساس شادی در ازدواج و در امتداد آن رضایت از زندگی خواهد شد.
5) پشتیبانی متقابل
این که شما و شریک زندگی تان ترجیحات، سرگرمی ها و علایق یکسانی داشته باشید، عالی است، اما لزوماً مجبور نیستید همه چیزهای یکسان را دوست داشته باشید تا با هم سازگار باشید. با این حال، سازگاری به معنای حمایت و تشویق مشتاقانه از سرگرمی ها و علایق یکدیگر است. همچنین به معنای احترام گذاشتن به ترجیحات آنها و رعایت آنهاست، حتی اگر آنها با ترجیحات شما متفاوت باشند.
جمع بندی
د لیانو می گوید، توجه به این نکته مهم است که سازگاری پیچیده است و می تواند با پیشرفت یک رابطه تغییر کند. برای مثال، اگر شما و شریک زندگیتان دیدگاهها و ویژگیهای شخصیتی یکدیگر را بپذیرید، ممکن است سازگاری شما افزایش یابد و در طول زمان بیشتر شبیه یکدیگر شوید. او همچنین توضیح می دهد: پایه قوی ارتباط، همدلی و توسعه شخصی توسط هر شریک برای حفظ سازگاری ضروری است.