معیارهای انتخاب همسر

معیارهای انتخاب همسر
یکی از تصمیمات سرنوشت‌ساز در زندگی اقدام به ازدواج است. اهمیت ازدواج به گونه‌ای هست که تاثیر عمیقی را بر زندگی آینده فرد برجای می‌گذارد.

یکی از تصمیمات سرنوشت‌ساز در زندگی اقدام به ازدواج است. اهمیت ازدواج به گونه‌ای هست که تاثیر عمیقی را بر زندگی آینده فرد برجای می‌گذارد. دقت در معیارهای انتخاب همسر مناسب حرف اول را در ازدواج می‌زند. البته لازم است بدانید که معیارهای انتخاب همسر به داشتن سواد خودآگاهی نیاز دارد. یعنی وقتی شناخت و ارزیابی دقیقی از عادت‌ها و ویژگی های خود نداریم، تعیین معیار انتخاب دشوار است. ازطرفی چنانچه در معیارهای انتخاب، دقت و ارزیابی لازم را نداشته‌باشید؛ به ناچار ممکن است با از چالش‌های متعددی دست و پنجه نرم کنید. با بیان این مقدمه به سراغ مبحث معیار همسر مناسب می رویم.

 1-دین و باورهای اعتقادی: میزان پایبندی به باورهای دینی و عمل به آن ها را ابتدا در خود ارزیابی کنید. سپس به دنبال شناخت آن در طرف مقابل باشید.

2-شخصیت و صفات: براساس شناختی که از الگوی شخصیتی خود دارید؛ می‌توانید معیار همسر مناسب را برای زندگی مشترک انتخاب نمایید. ویژگی هایی مثل درون گرایی، برون گرایی، تجربه پذیری، وظیفه شناسی و…

3-مسائل مالی و اقتصادی: وضعیت مالی، سطح درآمد، نوع شغل، چالش مسکن درازدواج خود را درنظر بگیرید. سپس پیگیر شناخت این موضوع از طرف مقابل باشید.

4-یکی از مهم ترین ویژگی هایی در معیار های انتخاب همسر باید به آن توجه کرد، ارزش ها و الگوهای خانوادگی: یکی از مهم ترین ویژگی هایی در معیار های انتخاب همسر باید به آن توجه کرد، ارزش ها و الگوهای خانوادگی است. فرهنگ و آداب و رسوم خانواده خود را شناسایی نمایید و سپس به دنبال شناخت آن در طرف مقابل باشید.

5-اهداف و انتظارات شما از زندگی مشترک را شناسایی کنید زیرا در جهت دهی به معیارهای انتخاب همسر مناسب، اهمیت ویژه ای دارد.

مزایای داشتن معیارهای انتخاب همسر

  1. وقتی برای انتخاب همسر ملاک های واضحی دارید و به ویژگی های همسر مناسب خود فکر کرده اید، مسئولیت انتخاب خود را قبول می‌کنید و از واگذاری آن به شرایط بیرونی و اتفاقات اجتناب می‌کنید.

    معیارهای واضح برای انتخاب به شناسایی انتظارات از زندگی مشترک، باورها و ارزش ها و اهداف کمک شایانی  می‌کند. معیارهای انتخاب همسر پایه‌های محکمی را برای یک رابطه سالم و موفق ایجاد می‌کند.

    معیارهای صحیح انتخاب، شما را یاری می کند تا بهتر متوجه شوید که همسر دلخواه شما چه ویژگی هایی باید داشته باشد.

    همچنین وقتی معیارهای روشنی دارید و آن را با طرف مقابل در میان می‌گذارید میزان سو تفاهمات احتمالی کاهش پیدا می‌کند. همچنین معیارهای انتخاب همسر به شناسایی زمینه‌های مستعد تنش‌زا، تعارض یا اختلاف در مراحل اولیه کمک می‌کند.  همچنین معیارهای انتخاب به شما کمک می‌کند تا تصمیمات بهتری بگیرید و روابط سالم‌تری را تجربه کنید. این درک مشترک و تلاش متقابل به ایجاد رابطه قوی تر و رضایت بخش تر کمک می‌‎کند.

    پیامدهای نگاه فانتزی برای داشتن معیار همسر مناسب

برخی از جوانب منفی نگاه فانتزی در انتخاب همسر در دوران آشنایی پیش از ازدواج عبارت اند از:

  1. گاهی نگاه فانتزی در ازدواج براساس شرایط واقعی طرف مقابل نیست.‌ در این حالت شما سعی می‌کنید دیدگاه فانتزی خود را به طرف مقابل تحمیل کنید تا او براساس تصور شما رفتار نماید. فرد در این شرایط ممکن است که خود را با انتظارات شما تطبیق ندهد و زمینه تنش ایجاد شود. مثلا فکر می کنید طرف مقابل شما فرد دست و دل بازی است و شما در این زمینه به او پافشاری می کنید.
  2. وقتی وارد زندگی مشترک شوید ممکن است روابط فعلی خود را با حالت ایده آل مقایسه نمایید. وقتی که مشاهده کنید که رابطه فعلی شما با حالت ایده آل مدنظرتان فاصله دارد احساس دلسردی به شما دست می‌دهد. مثلا نگاه فانتزی شما نسبت به طرف مقابل این است که در هر شرایطی خوش برخورد است. ولی گاهی می بینید که با یک رخداد، رفتار ایشان تغییر کند و در این حالت احساس متفاوتی را تجربه کنید.
  3. در نگاه فانتزی نسبت به طرف مقابل غالبا شما ممکن است به مسائل و موضوعات کلیدی و سرنوشت ساز توجهی نکنید. صرفا نگاه شما به نقاط مثبت و خوشایند باشد. اما آن مسائل به تدریج زندگی مشترک شما را تحت تاثیر منفی قرار می دهد. مثل یک خصوصیت رفتاری نامناسب در طرف مقابل که در دوران آشنایی نسبت به آن بی توجهی می‌کردید. توجه به نگاهی واقعی گرایانه و داشتن انتظارات معقول جزو معیار همسر مناسب است.
  4. وقتی نگاه ایده آل گرایانه ای را نسبت به طرف مقابل دارید. در این حالت از خود وقت و انرژی بیش از اندازه ای را اختصاص میدهید. ممکن است این احساس را تجربه نمایید که انگار در این رابطه از شما قدردانی نمی‌شود. بعد از مدتی ممکن است احساس کنید که هزینه های سرمایه گذاری در رابطه بیشتر از مزایای آن بود. مثلا ممکن است  با طرف مقابل همدلی کنید ولی او نسبت به مسائل مدنظر شما توجهی از خود نشان ندهد و برعکس، شما را سرزنش کند.
  5. نگاه فانتزی می تواند شما را از تحقیق و اندیشه درباره واقعیت های مربوط طرف مقابل دور کند. در این شرایط ممکن است که وجود برخی از چالش ها را انکار کنید. یا پرداختن به آن را هنگام ورود به زیر یک سقف به تعویق بیندازید. مثلا ممکن است از توجه به ویژگی ریسک پذیری طرف مقابل چشم بپوشید و بعداً همین موضوع در زندگی مشترک، مشکل‌ساز شود.

 

جمع بندی معیارهای انتخاب همسر

در گام اول زمانی را جهت تحقیق، مطالعه، تفکر برای انتخاب معیارهای مهم ازدواج اختصاص دهید. در خلال آن می توانید از بزرگترها مشورت بگیرید و از صاحب نظران متخصص در این زمینه کمک بگیرید. تاثیر خود شناسی بر ازدواج مهم ترین چالشی است که معمولا عموم افراد آن را کم اهمیت جلوه می دهند و بسیار سر سری از کنارش عبور می کنند. در گام بعدی توصیه می کنیم که معیارهای خود را از زندگی مشترک درجه بندی کنید و آن ها را به ترتیب اهمیت اولویت بچینید. همچنین لازم است توجه کنید که معیارهای انتخاب همسر، معقول و منطقی باشد. در قدم آخر وقتی به معیارهای قابل دفاعی برای انتخاب همسر دست یافتید آن را به صورت قاطعانه با طرف مقابل در میان بگذارید.

بنابراین وقتی معیارهای خود را برای ازدواج تعریف می‌کنید؛ راه دستیابی تان به اهداف زندگی را هموارتر خواهید کرد. در واقع معیارهای قابل دفاع در انتخاب همسر، چراغ راهی برای روابط پایدار و موفق‌ می باشد. در پایان توصیه می شود که برای داشتن معیار همسر مناسب به خواندن یک مقاله بسنده نکنید و از موسسه حامین یار، رسانه حامی ازدواج آسان به تمامی مقالات در ابعاد گسترده ای از اززدواج نیز نگاه بیاندازید. پیروز و موفق باشید.

مطالب مرتبط

یک پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

یک پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *