Emma Dibdin

How do I prove to my future wife that I will be faithful

8 دقیقه

Picture of محمد سجاد غفوری

محمد سجاد غفوری

یکی از موضوعات کلیدی در ازدواج برخورداری از امنیت عاطفی است. امنیت عاطفی یک جنبه اساسی در زندگی مشترک است که به شما و طرف مقابل این امکان را می دهد تا احساس اطمینان و آرامش داشته باشید. پس امنیت عاطفی اساس یک ازدواج پایدار و سالم است که به صمیمیت، وفاداری و اعتماد واقعی کمک می‌کند. در ازدواج ایمن شما احساس می کنید که طرف مقابل افکار و احساسات شما را می پذیرد. در این حالت شما خواهید توانست در وضعیت راحت و آسوده‌ای قرار بگیرید و بابت نشان دادن خود واقعی تان، احساس نگرانی نکنید.

  در ازدواج ایمن احساسات خود را به درستی مدیریت می کنیم. به نحوه ارتباط مان با همسرمان توجه داریم و در صورت لزوم اصلاحاتی را در آن انجام می دهیم. البته درنظر بگیرید که ازدواج ایمن به تجارب تعاملی گذشته مان با خانواده بستگی دارد. پس برای تجربه ازدواج ایمن لازم است تا از امنیت عاطفی برخوردار باشیم.

یادداشت حاضر برگرفته از مقاله Emotional Security in Relationships: How to Overcome Common Challenges می‌باشد که خانم اما دیبدین آن را در سایت  psychcentralآورده است.

مهمترین پرسش هایی که در این مقاله به آن ها پاسخ می‌دهیم:

1-چهار مانع اساسی در برخورداری از امنیت عاطفی در ازدواج

2-چگونه قبل از اقدام به ازدواج  بفهمیم که از امنیت عاطفی برخورداریم؟

3-مراحل برقراری امنیت عاطفی در ازدواج

چهار مانع اساسی در برخورداری از امنیت عاطفی در ازدواج

تجربیات گذشته و مهارت های ارتباطی ضعیف ما می تواند منجر به رفتارهایی شود که ازدواج ایمن را تحت الشعاع خود قرار دهد. برخی از آنها عبارت اند از:

1-رفتارهای دفاعی: وقتی دائما فکر می کنیم طرف مقابل همه رفتارهای ما را مورد قضاوت قرار می دهد یا احساس می کنیم با نظراتش قصد دارد به ما حمله کند. مثلا وقتی فیدبک همسر را علیه شخصیت خودمان لحاظ می کنیم، در چنین مواقعی ممکن است به شیوه‌های دفاعی واکنش نشان دهیم. مانند عوض کردن جریان بحث، سرزنش و بیان جملات کلی مانند “می‌دانم که واقعا مرا دوست نداری.” پس رفتارهای دفاعی می‌تواند مانع از برقراری گفتگوهای باز و امن شود. در این شرایط هر دو طرف نمی توانند احساسات خود را به خوبی بیان کنند و از ازدواج ایمن دور خواهند شد.

2-عیب جویی: رفتارهای عیب جویانه می‌تواند منجر به رفتارهای دفاعی شود، به ویژه زمانی که احساس کنیم فارغ از رفتارهایمان، به عنوان فرد با ارزشی شناخته نمی شویم و ارزشمندیمان مشروط به انجام برخی رفتارها است. عیب جویی معمولا ناظر بر ضعف طرف مقابل است و شامل ابراز نارضایتی از رفتار یا گفتار ماست. لازم است این نکته را درنظر بگیریم که همه بازخوردها معنای عیب جویی را نمی دهد. اما الگوی مداوم سرزنش یا جزئی‌نگری ازدواج ایمن را تحت الشعاع قرار می دهد.

3-تحقیر: تحقیر به این باور اشاره دارد که ممکن است کسی یا چیزی شایسته پذیرش یا احترام شما نباشد. در یک رابطه، برقراری ارتباط تحقیر آمیز می تواند شامل تمسخر، کنایه، بددهانی و رفتار غیرکلامی نادرست مانند چرخیدن چشم باشد. رفتار تحقیرآمیز می تواند بر اعتماد و میزان احساس امنیت شما و همسرتان با تأثیر منفی بگذارد.

4-بی محلی: بی اعتنایی یا قهر به حالتی اشاره دارد که فرد به طور عمدی از ارتباط خودداری می‌کند. این رفتار شامل نادیده گرفتن صحبت‌های طرف مقابل، دور شدن در حین مکالمه، مشغول کردن خود با گوشی یا رها کردن گفت و گو در حالی که شخص دیگر هنوز در حال صحبت است، باشد.

چگونه قبل از اقدام به ازدواج  بفهمیم که از امنیت عاطفی برخورداریم؟

هر کسی از زوایه نگاه خود به ازدواج می نگرد. این موضوع تحت تاثیر تجربیات و انتظارات اوست. در اینجا پنج مورد وجود دارد که می تواند نشان دهد شما برای ازدواج از امنیت عاطفی برخوردار هستید و به سوی ازدواج ایمن گام برمی دارید. برخی از این نشانه ها عبارت اند از:

نشانه شماره ۱: شما در وقایع گذشته احساس گیرافتادن نمی کنید. تمرکز بر روابط، تجربیات و چالش‌های گذشته می‌تواند لذت بردن از زمان حال را دشوار کند. توانایی رها کردن گذشته و لذت بردن از لحظه حال می‌تواند به ایجاد پیوندی قوی کمک کند.

نشانه شماره ۲: شما می‌توانید خود واقعی‌تان باشید. در یک ارتباط عاطفی امن، مجبور نیستید که افکار و احساسات خود را سانسور کنید و به راحتی انتظارات در ازدواج و طرز تفکر خود را بیان کنید. همه جنبه های وجودی شما مثل افکار، احساس و رفتار با یکدیگر منسجم و یکپارچه هستند. همچنین اگر بخواهید برخی از مسائل خصوصی‌تان را برای خود نگه دارید که در این شرایط احساس امنیت می کنید.

علامت شماره ۳: به تایید مداوم نیاز ندارید. لذت بردن از اطمینان بخشی از جانب طرف مقابل طبیعی است. با این حال نیاز مداوم به تأیید و اطمینان نشانه‌ای از ناامنی یا ترس نسبت به رابطه است، به عنوان مثال، اگر طرف مقابل قرار آشنایی را بی خبر رها کرد و دچار اضطراب و بی تابی شدید شوید. با این حال زمانی که از لحاظ عاطفی ایمن باشید، به اعتماد به نفس شما ضربه ای وارد نخواهد کرد.

نشانه شماره ۴: احساس دیده شدن، شنیده شدن و درک شدن می کنید. در یک رابطه امن، شما می‌توانید به راحتی خود را با صداقت کامل ابراز کنید، زیرا می‌دانید که طرف مقابل، شما را به‌خوبی درک می کند و به شما به‌دقت گوش می‌دهد. هنگامی که تنشی پیش می‌آید، می‌توانید روی درک متقابل حساب کنید. این نشانه به عنوان در دسترس بودن عاطفی تعریف شده است که نشان‌دهنده امنیت عاطفی در یک رابطه می باشد.

مراحل برقراری امنیت عاطفی در ازدواج

ازدواج ایمن به گام های مطمئنی نیازمند است. در اینجا چند مرحله وجود دارد که می‌توانید برای ارتقای امنیت عاطفی خود در ازدواج آنها را در نظر بگیرید.

1 مرحله شماره 1: سعی کنید نیازهای خود را نادیده نگیرید

لازم است تا حد منطقی بر توجه به نیازهای شخصی مان در دوران آشنایی و نیز در زندگی مشترک هشیار باشیم. برای مثال وقتی پس از روز پر فشار کاری، طرف مقابل به شما پیشنهاد می دهد که با یکدیگر بیرون بروید و شما به دلیل خستگی تمایلی به این کار ندارید، ممکن است وسوسه شوید که به خواسته‌های او پاسخ مثبت دهید. احساس رودروایسی در طول زمان می‌تواند منجر به ایجاد احساس کینه و فاصله در رابطه شود. بنابراین، مهم است که شما و طرف مقابل راحت باشید و نیازها و ترجیحات خود را بیان کنید و در صورتی که نیازهای شما نادیده گرفته شد احساسات خود را را ابراز نمایید.

مرحله شماره 2: توجه به زبان بدن می تواند کمک کننده باشد

ارتباط غیرکلامی می‌تواند به اندازه کلمات شما در روابط تأثیرگذار باشد و مهم است که در ارتباط با طرف مقابل هماهنگی ایجاد کنید. گاهی اوقات زبان بدن شما با آنچه می‌گویید در تضاد است، مثلاً وقتی می‌گویید ناراحت نیستید، اما نشانه‌های جسمی مانند مشت‌های گره‌کرده یا تنش در شانه‌ها نشان‌دهنده احساسات واقعی شما هستند. این موضوع می‌تواند فهم طرف مقابل را از وضعیت شما را دشوار کند و احساس امنیت او را کاهش دهد. بنابراین، آگاهی از احساسات خود و بهبود مهارت‌های ارتباطی برای تجربه ازدواج ایمن می‌تواند مفید باشد.

مرحله شماره 3: به عنوان یک تیم به تعارض نگاه کنید

تفاوت دیدگاه ها در برخی از مسائل (نه مسائل جدی و کلیدی) در زندگی مشترک می‌تواند بخشی طبیعی از یک رابطه سالم باشد، اما ایده‌آل این است که مسائل بحث برانگیز به صورت “من در برابر تو” احساس نشود. در عوض، بهتر است به مشکل از زاویه “ما در برابر مشکل” نگاه کنید. تمرکز بر روی امتیازگیری یا حق به جانب بودن راه به جایی نمی‌برد و بهتر است همسرتان را را به عنوان یک همراه در نظر بگیرید تا به حل مسئله کمک کند.

مرحله شماره 4: به طرف  مقابل مثبت نگاه کنید

وقتی طرف مقابل در موعد قرار دیر می‌کند یا وظیفه‌ای را فراموش می‌کند، به جای این که سریعاً او قضاوت منفی کنید، باید نگاهی به سوابق گذشته او داشته باشید. اگر او عموما به وعده و وعید خود عمل می کرده پس بهتر است از فرضیات مثبت درباره او شروع کنید و اینگونه فکر کنید که او به خوبی تلاش خود را انجام می دهد و قصد آزار شما را ندارد.

مرحله شماره 5: پشتیبانی حرفه ای را در نظر بگیرید

اگر احساس می‌کنید که شما و طرف مقابل تان هنوز با چالش‌هایی در رابطه دست و پنجه نرم می کنید، بهتر است به دنبال کمک گرفتن از فرد متخصص باشید تا ازدواج ایمن خود را تا حد زیادی تضمین نمایید. یک متخصص سلامت روان می‌تواند به شما کمک کند تا تعیین کنید چالش‌های اصلی در رابطه چیست و بتوانید تصمیم سنجیده ای را اتخاذ کنید

جمع بندی

ازدواج ایمن یکی از دغدغه های جوانان محسوب می شود. با برخورداری از امنیت عاطفی می توانید از آن بهره مند شوید. امنیت عاطفی به احساس اعتماد به نفس در تعامل با دنیای اطراف، از جمله رابطه با همسر اشاره دارد. این احساس شامل راحت بودن در ابراز خود واقعی، عدم گیر افتادن در وقایع گذشته و عدم نیاز به تأیید مداوم از جانب طرف مقابل می باشد. احساس امنیت عاطفی بستگی به نوع تجربیات تعاملی شما در گذشته بستگی دارد. بهبود کیفیت رابطه ، اجتناب از رفتارهای آسیب‌زننده مانند بی محلی، کنارگذاشتن رفتارهای عیب جویانه و تحقیر و درخواست حمایت حرفه‌ای می‌تواند گام‌های موثری برای ازدواج ایمن باشد. به منظور برقراری امنیت عاطفی در ازدواج لازم است نیازهای خود را نادیده نگیرید، به زبان بدن توجه کنید، به عنوان یک تیم به تعارضات نگاه کنید و درباره طرف مقابل به صورت مثبت فکر کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *