زندگی متاهلی سپری در برابر بسیاری از چالش ها

مقدمه

زندگی مشترک به ‌عنوان یکی از ارکان کلیدی جامعه، نقش موثری در تأمین سلامت روانی، عاطفی و جسمانی ما ایفا می‌کند. ازدواج و زندگی متاهلی فرصتی برای ایجاد حمایت‌های متقابل، کاهش احساس تنهایی و دستیابی به امنیت عاطفی فراهم می‌آورد. این حمایت‌ها می‌توانند افراد را در برابر چالش‌های اجتماعی و روان‌شناختی محافظت کنند. تحقیقات نشان می‌دهند که افراد متاهل به‌طور کلی از سطوح بالاتری از سلامت روان، طول عمر بیشتر و کیفیت زندگی بهتری نسبت به افراد مجرد یا جداشده برخوردارند.

 

مطالعه این یافته ها توجه ما را به ضرورت پرداختن به ساختار روابط زناشویی برجسته می‌کند. با وجود اهمیت زندگی متاهلی، چالش‌های مختلفی می‌توانند بر پایداری و کارکرد حمایتی این روابط تأثیر بگذارند. مسائلی مانند مشکلات مالی، عدم ارتباط مؤثر و فشارهای بیرونی می‌توانند به روابط آسیب برسانند. لذا ضروری است که نه‌تنها تأثیرات مثبت زندگی مشترک بر سلامت ما مورد بررسی قرار گیرد، بلکه عواملی که می‌توانند این نقش حمایتی را تضعیف کنند نیز شناسایی شوند. درک عمیق‌تر از این موضوع می‌تواند به توسعه راهبردهای حمایتی و تقویت روابط زناشویی منجر شود تا راحت تر بتوانیم از مزایای کامل ازدواج بهره‌مند شویم.

ازدواج می‌تواند مجموعه ای از نیازهایی را در انسان برطرف کند که راه های جایگزین دیگر قادر به تامین آن نیستند. از این‌رو نادیده گرفتن نیاز به ازدواج می‌تواند زمینه‌ساز بروز بسیاری از مشکلات روانشناختی و اجتماعی شود که در بخش های قبلی به آن اشاره کردیم. با مطالعه این قسمت قادر خواهید بود نگرش قابل دفاع و سازنده‌ای را نسبت به تشکیل زندگی مشترک پیدا کنید. هدف ما این است که بعد از خواندن این مطالب بتوانید مواد و مصالح زندگی مشترک را به درستی بنا کنید.

برخی بر این باور هستند که زندگی مشترک دردسرهای خاص خود را دارد و می‌گویند که با ازدواج درگیر موضوعات چالش زایی می شویم. نقدی که بر این طیف وارد است این است که آنها صرفا دشواری های زندگی مجردی را لحاظ می نمایند. همچنین از ابعاد و جنبه های دیگر چشم پوشی می نمایند. جالب است بدانید که طبق یافته ها، مجردی می تواند نقش محافظت کننده بسیاری مشکلات احتمالی باشد. بسیاری از کارشناسان حوزه خانواده بر این باور هستند که زندگی مشترک می‌تواند بسیاری از تهدیدات بلقوه را به صورت قابل ملاحظه‌ای کاهش دهد. ازدواج می تواند ضربه های بیرونی را دفع نماید. برای نمونه به یافته های زیر توجه کنید.

نقش محافظت کننده زندگی متاهلی

1-براساس یافته های پژوهشی برقراری پیوندهای عاطفی طولانی مدت کاهش هورمون استرس را به دنبال دارد. مطالعه ای که بر روی 572 زوج متاهل که بین 21 تا 55 سال در سال 2017 در دانشگاه میشیگان صورت گرفت. نتایج نشان داد که شرکت کنندگان متاهل در مقایسه با شرکت کنندگان مجرد از میزان استرس کمتری برخوردار بودند. در فضای زندگی مشترک طرفین می‌توانند نیازهای مختلف یکدیگر را برطرف نمایند. در این حالت میزان استرس دو طرف به نحو قابل توجهی کاهش پیدا می کند.

2-افراد متاهل کمتر درگیر رفتارهای پرخطر نظیر مصرف مواد مخدر، رانندگی خطرناک و… هستند. مطالعه ای  بر روی 1049 مرد و زن آمریکایی نشان داد که میزان استقبال از مشروبات الکلی و مواد مخدر در این افراد کمتر از افراد مجرد است. می‌توانیم حدس بزنیم که افراد متاهل به دلیل تعلق و دلبستگی به همسرشان کمتر درگیر رفتارهای ریسک پذیر می شوند. لذا رفتارهای احتیاط آمیز بیشتری از خود نشان می دهند.

3-ازدواج کاهش رفتارهای مجرمانه را به دنبال دارد. در یک پژوهشی 58 مطالعه مورد بررسی قرار گرفت که نتایج همه این مطالعات حاکی از آن بود که اقدام به ازدواج میزان ارتکاب به جرم و جنایت را کاهش می دهد. تجربه زندگی مشترک به شما کمک می‌کند تا در روابط اجتماعی‌تان، مدیریت و نظارت بهتری بر رفتارها و خواسته های آنی خود اعمال نمایید.

4- براساس بسیاری از تحقیقات انجام شده، افراد متاهل در مقایسه با افراد مجرد از طول عمر بیشتری برخوردار هستند. پس طول عمر بیشتر یکی از مزایای بارز زندگی متاهلی است. طبق تحقیقی در آمریکا 9 مرد از 10 مرد متاهل به سن 65 سال می رسیدند در حالی که در میان مردان مجرد، 6 نفر به این سن می رسیدند. در مطالعه دیگر میزان مرگ و میر بیماران سرطانی متاهل کمتر از بیماران مجرد بود.

تمارین

1-غیر از مواردی که اشاره کردیم چه جنبه های دیگری از نقش محافظت کننده زندگی متاهلی به ذهنتان می‌رسد؟ آن ها را نوشته و تجزیه تحلیل کنید.

2-به نظر شما در دوران مجردی یا در دوران متاهلی احتمال بیشتری دارد در معرض آسیب هایی مثل اعتیاد، رفتار مجرمانه و… قرار بگیرید؟ تحلیل خود را در این زمینه بنویسید.

3-تصور کنید که در یک زندگی مشترک قرار دارید چه چیزی باعث می شود که به سراغ هر رفتار و تجربه ای نروید؟ دلایل خود را بنویسید.

ترتیبی که حامین‌یار برای خواندن مطالب مسیر «مهارت شروع رابطه برای ازدواج» به شما پیشنهاد می‌کند...

خوش آمدید!

به حساب خود در زیر وارد شوید

رمز عبور خود را بازیابی کنید

لطفا نام کاربری یا آدرس ایمیل خود را برای بازنشانی رمز عبور خود وارد کنید.

افزودن لیست پخش جدید