اشتباهات دوره نامزدی

8 دقیقه

محمدسجاد غفوری

محمدسجاد غفوری

دوران نامزدی بخش مهمی از زندگی هر فردی است. نامزدی مرحله ای است که دو طرف برای اقدام به ازدواج تصمیم گیری می کنند. این دوران فرصتی است که طرفین می‌توانند یکدیگر را بهتر بشناسند. به علاوه برای آینده شان، برنامه ریزی بهتری انجام دهند و خود را برای زندگی مشترک آماده نمایند. دوران نامزدی علاوه بر اینکه یکی از به یاد ماندنی ترین دوره های زندگی است. می‌تواند چالش های خاص خود را به همراه داشته باشد.

  بسیاری چالش های دوران نامزدی طبیعی و عادی به نظر می رسد. با این حال بسیاری از مواردی که مسائل این دوران را به چالش اساسی تبدیل می‌کند بستگی به نحوه رفتار و واکنش های ما دارد. در صورتی که نتوانیم مسائل این دوران را به درستی مدیریت نماییم چالش های آن گریبانگیر رابطه مان خواهد شد. از این رو لازم است در این دوران مسائل مختلفی که می‌تواند ضریب اشتباه مان را زیاد کند را شناسایی کنیم. همچنین بتوانیم به درستی مسائل این دوران را حل و فصل نماییم.

آنچه که پس از مطالعه این مقاله خواهید آموخت:

1-رایج ترین اشتباهات دوران نامزدی چیست؟

2-اشتباهات دوران نامزدی چه آسیب هایی را برجا می گذارد؟

2-از اشتباهات دوران نامزدی چگونه پیشگیری کنیم؟

رایج ترین اشتباهات در دوران نامزدی

در دوران نامزدی، برخی اشتباهات بر رابطه و آینده زندگی مشترک تأثیرات منفی برجای می گذارد. در ادامه به مهم‌ترین این اشتباهات می پردازیم.

1-عدم گفت‌وگو در مورد مسائل اساسی: یکی از بزرگ‌ترین خطاهای دوران نامزدی این است که طرفین در مورد موضوعات کلیدی زندگی مشترک با یکدیگر صحبت نمی‌کنند. مثلا در اغلب قرار ملاقات های خود درباره موضوعات فرعی و غیر مهم مشغول گفت و گو می شوند. نادیده گرفتن مسائل اساسی در دوران آشنایی، به تدریج پیامدهای منفی خود را در زیر یک سقف نشان خواهد داد.

2- عدم ابراز خواسته ها: برخی افراد به اشتباه فکر می‌کنند که با نگفتن خواسته‌ها یا ابراز نکردن ناراحتی‌های خود، می‌توانند احتمال جذب طرف مقابل را افزایش دهند. مثلا ناراحتی خود را بابت لغو دیدار ابراز نمی‌کنند.  این نوع رفتار می‌تواند به سوءتفاهم‌ات و مشکلات عاطفی منجر شود.

3-عدم کنترل احساسات: برخی هنگام مواجهه با موضوعی نمی توانند احساسات خود را مدیریت و تنظیم نمایند. این موضوع یاعث می شود که پاسخ های فرد چندان متناسب با موقعیت نباشد. مثلا وقتی در قرار ملاقات دیر رسیدید، بجای ابراز ناراحتی اش به شما توهین می‌کند.

3-محدودیت‌های خانوادگی:  ایجاد محدودیت‌های بیش از حد از سوی خانواده‌ها می‌تواند مانع شناخت کافی دو طرف نسبت به یکدیگر شده و به مشکلاتی در آینده دامن بزند. مثلا وقتی خانواده طرف مقابل مایل نیست که با او گفت و گو کنید یا فرد را در تصمیمات او کنترل می کنند.

4-نادیده گرفتن شک و تردیدها: چشم بستن بر روی شک و تردیدهای خود و عدم بررسی آن‌ها به ایجاد مشکلات جدی در رابطه کمک می کند. مثلا وقتی در دوران نامزدی پی ببرید که طرف مقابل به مصرف مواد مخدر اعتیاد دارد. این رفتار نشان‌دهنده عدم صداقت با خود می باشد.

5-عجله در تصمیم‌گیری: برخی از طرفین و یا خانواده های آنها برای دوره آشنایی مدت زمان کافی اختصاص نمی دهند و برای برگزاری مراسم عقد عجله می کنند. شتاب در تصمیم گیری برای آغاز یک رابطه می‌تواند به انتخاب‌های نادرست و پشیمانی‌های بعدی منجر شود. در حالی ازدواج به عنوان تصمیم سرنوشت ساز نیاز به زمان و فکر دارد.

6-جار زدن رابطه: به اشتراک گذاشتن جزئیات رابطه با دوستان و آشنایان می‌تواند به توقعات نابجا منجر شود. برای مثال وقتی شما یا خانواده تان تلفن را بردارید و موضوعاتی را به آشنایان درمیان بگذارید. این موضوع راه برای دخالت دیگران هموار کرده و چالش هایی را در رابطه ایجاد می کند و دیدگاه آنها نسبت به شما تغییر کند.

7-وابستگی به خانواده: وقتی هر موضوعی را در دوران آشنایی با خانواده مطرح کنید و قادر نباشید که با تجزیه و تحلیل خود به نتیجه برسید، سوتفاهمات زیادی را در رابطه ایجاد می کند.  در حالی که استقلال در تصمیم گیری یکی از مهارت های مهم در دوران نامزدی است.

پیامدهای منفی اشتباهات در دوره نامزدی

  1. وقتی هنگام مواجهه با چالش‌های دوران نامزدی راهکار موثری را به کار نگیریم، پیامدهای جدی و غیرقابل جبرانی بر کیفیت رابطه در پی خواهد داشت. برخی از آنها عبارت اند از:

    ۱- کاهش میزان اعتماد به نفس: برخی از اشتباهات در این دوران می‌تواند به کاهش اعتماد به نفس در یکی یا هر دو طرف منجر شود. این موضوع نشانه های خود را در نحوه بروز احساسات و رفتارها نشان می‌دهد. همچنین طرفین ممکن است احساس عدم کفایت و عدم امنیت عاطفی را در رابطه تجربه کند.

    ۲-  ایجاد فاصله عاطفی: عدم گفت‌وگو در مورد مسائل کلیدی، عدم نگه داشتن حریم و نادیده گرفتن نشانه‌های هشداردهنده می‌تواند به ایجاد فاصله عاطفی بین طرفین منجر شود. این فاصله ممکن است در طول زمان افزایش یابد و به تنش یا جدایی منجر شود.

    ۳- بروز اختلافات و مشاجرات: عدم یادگیری مهارت های تعاملی و گفت و گو، عدم مدیریت احساسات و… می‌تواند به بروز مشاجرات جدی منجر شود. این اختلافات معمولاً در دوران نامزدی به صورت جزئی آغاز می‌شوند اما می‌توانند به مشکلات بزرگ‌تری تبدیل شوند.

    ۴-احساس تعهد نابجا: برخی به صورت زودهنگام و بدون ارزیابی دقیق، در دوران نامزدی به طرف مقابل متعهد و وابسته می شوند این احساس ممکن است باعث شود که فرد به راحتی نتواند از رابطه خارج شود، حتی اگر متوجه شود که این رابطه مناسب نیست.

    ۵- احساس شکست: اگر طرفین در دوران نامزدی پس از دلبستگی متوجه شوند که انتخاب آن‌ها نادرست بوده، ممکن است با احساس پشیمانی و شکست مواجه شوند. این احساس می‌تواند تأثیرات منفی بر سلامت روانی آن‌ها داشته باشد. این موضوع غالبا زمانی رخ می دهد که طرفین بدون شناخت، به یکدیگر دلبسته اند.

    ۶- تأثیرات منفی بر خانواده‌ها: اختلافات و مشکلات در دوران نامزدی می‌تواند بر خانواده‌ها نیز تاثیرات منفی برجای بگذارد. دخالت‌های خانواده‌ها می‌تواند به تشدید تنش‌ها و مشکلات در رابطه بین زوجین منجر شود.

    توجه به نکات کلیدی و برقراری ارتباط مؤثر در دوران نامزدی به جلوگیری از بروز اشتباهات و حفظ رابطه سالم کمک می‌کند.

پیشگیری از اشتباهات در دوران نامزدی

همانگونه که گفتیم دوران نامزدی چالش های زیادی وجود دارد. با این حال می توانیم با توجه یکسری از نکات کلیدی، مواجهه با برخی از اشتباهات را به حداقل برسانیم. برخی از موضوعات عبارت اند:

1- گفت‌وگو و ارتباط مؤثر: گفت‌وگوهای صادقانه و شفاف در مورد انتظارات، ارزش‌ها و اهداف زندگی مشترک در دوران نامزدی را نادیده نگیرید. به صحبت های طرف مقابل اهمیت دهید. بی توجهی به مسائل کلیدی در این دوران می‌تواند به بروز مشکلات جدی در آینده منجر شود.

2- اجتناب از مقایسه: مقایسه نامزدتان با سایر افراد می‌تواند فاصله عاطفی بین شما و طرف مقابل را ایجاد کند. حتی می تواند در طرف مقابل احساس بی کفایتی ایجاد کند. بهتر است شما و طرف مقابل به‌طور جداگانه ویژگی‌ها و ارزش‌های خود را بشناسد و بر روی افزایش کیفیت رابطه تان تمرکز نمایید.

3- پرهیز از وابستگی عاطفی شدید: ایجاد وابستگی عاطفی زودهنگام، می‌تواند در صورت تصمیم به جدایی مشکلات جدی ایجاد کند. توصیه می کنیم در این دوران به شناخت یکدیگر بیشتر توجه کنید و از ایجاد وابستگی‌های غیرضروری پرهیز نمایید. از این رو دوران نامزدی را به منزله تعهد عاطفی لحاظ نکنید.

۴- عدم نادیده‌گیری نشانه‌های هشدار دهنده: بسیاری از افراد در دوران نامزدی نشانه‌های نگران‌کننده‌ای مانند پرخاشگری یا دروغ‌گویی را نادیده می‌گیرند. از این رو با علم بر این موضوع وارد زندگی مشترک می شوند. توجه به این نشانه‌ها و بررسی آن‌ها می‌تواند به جلوگیری از مشکلات بزرگ‌تر در آینده کمک کند.

۵- تعیین مرزها و احترام به حریم شخصی: هریک از شما حق دارید که حریم خصوصی خود را داشته باشید. توافق بر سر ایجاد چارچوب های منطقی و احترام به حریم شخصی یکدیگر، به سلامت رابطه کمک شایانی می کند. همچنین لازم است هر رازی را مطرح نکنید مگر اینکه بر آینده رابطه تاثیر مهمی داشته باشد.

۶-عدم انتظار تغییرات بزرگ: امید به تغییر رفتارهای اساسی در طرف مقابل پس از ازدواج، اشتباهی رایج است. هر دو طرف باید با واقعیت‌های مربوط به یکدیگر آشنا شوند و در صورت وجود مشکلات جدی، به دنبال حل قابل دفاع باشید. از این رو از طرف مقابل انتظاراتی داشته باشید که در حد توانایی او باشد.

۷- مدیریت هیجانات: در دوران نامزدی، هیجانات کنترل نشده می‌توانند منجر به تصمیم‌گیری‌های نادرست شوند. مهم است که شما و طرف کقابل با آرامش و نگاه منطق به مسائل نگاه نموده و از تصمیم‌گیری‌های عجولانه پرهیز نمایند.

8-استفاده از خرد و تجربه دیگران: به نکات دیدگاه ها بزرگتر در دوران نامزدی توجه و دقت نموده از تجارب آنها استفاده کنید. البته لازم است که تصمیم گیری نهایی بر عهده شما باشد.

9-تمرکز بر خود واقعی تان: توصیه می کنیم در قرارها ملاقات، خواسته ها و استانداردهایتان را نادیده نگیرید. سعی کنید خودتان باشید و گرفتار نقش بازی کردن نشوید. بدانید همه انسان ها ویژگی های مثبت و منفی را دارند.

جمع بندی

دوران نامزدی نقش کلیدی در میزان احتمال موفقیت در ازدواج دارد. هرچند این دوران را نمی توانیم فارغ از چالش های آن تصور کنیم. برخی از رایج ترین اشتباهات دوره نامزدی عبارت اند از: عدم گفت و گو درباره مسائل اساسی، عدم ابراز خواسته ها، عدم کنترل احساسات، عجله در تصمیم گیری، وابستگی به خانواده و… این اشتباهات پیامدهایی را بر کیفیت رابطه در این دوران برجای می گذارد. برخی از آنها شامل کاهش اعتماد به نفس، بروز اختلافات، احساس شکست، ایجاد فاصله عاطفی و… هستند. راهبردهایی مانند ارتباط موثر، دوری از وابستگی عاطفی، توجه به نشانه های هشداردهنده، احترام به مرزها، استفاده از تجربیات دیگران و.. آثار مثبتی دارند. ازجمله اینکه با کمک آنها می‌توانیم از برخی اشتباهات در دوران نامزدی پیشگیری کنیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نه − 5 =

اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی
ارسال به ایمیل
https://haminyar.ir/?p=21914