ازدواج چگونه افراد را تغییر می دهد؟ ☀️⬅️🌧️
ازدواج چگونه افراد را تغییر می دهد؟ تغییر رفتار بعد از ازدواج طبیعی است؟ آیا ازدواج واقعاً می تواند شخصیت شما را تغییر دهد؟ تحقیقات جدید پروفسور دیوید لودن(David Ludden)، روانشناس دانشگاه جورجیا و همکارانش نشان میدهد که شخصیت افراد در یک سال و نیم اول پس از ازدواج، به روشهای قابل پیشبینی تغییر میکند.روانشناسان در مورد تغییر رفتار بعد از ازدواج و این که آیا شخصیت به طور ذاتی توسط ژن های شما تعیین می شود یا این که توسط تجربیات در اوایل کودکی شکل می گیرد، اختلاف نظر دارند، و بسیاری از آنها معتقدند که احتمالاً ترکیبی از ژنتیک و تربیت شخصیت را شکل میدهد. با این حال، در بزرگسالی، شخصیت معمولا تثبیت می شود و بعد از آن تغییر زیادی نمی کند. در همین راستا ،برخی تحقیقات نشان دادهاند که رویدادهای مهم زندگی میتوانند شخصیت را در جهتهای خاصی سوق دهند: برای مثال، یک فرد درونگرا با تمایل به یادگیری فراوان میتواند یاد بگیرد که در کلاس درس برونگراتر رفتار کند. ما در این مقاله تصمیم داریم فرضیات و نظریات این روان شناس را خصوصا درباره این سوال که ازدواج چگونه افراد را تغییر می دهد؟ مورد بررسی قرار بدهیم.
تغییر رفتار بعد از ازدواج و نظرات شخصیت
ازدواج یکی از مهمترین اتفاقات زندگی هر فرد است و ممکن است بر رفتار، احساسات و شخصیت افراد تاثیر بگذارد حتی منجر به تغییر رفتار بعد از ازدواج منجر شود. فرضیه ای که پروفسور لودن و همکارانش به بررسی و آزمایش آن پرداختند این بود که افراد متاهل باید راهکار های داشته باشند تا بتوانند هر روز در کنار همسرشان زندگی کنند، به همین خاطر تطبیق دادن خود و شخصیتمان برای حفظ زندگی مشترک مهم است. برای این مطالعه، 169 زوج تازه ازدواج کرده برای پاسخ به پرسشنامهها در سه مرحله از ازدواجشان در 6، 12 و 18 ماهگی انتخاب شدند. به این ترتیب، محققان می توانند روند تغییر شخصیت را تشخیص دهند. در هر مرحله زوجین (به صورت انفرادی) به دو پرسشنامه شخصیتی پاسخ داند. اما قبل از این که به سراغ نتایج آزمایش برویم باید ابتدا بگوییم چه مواردی در سنجش شخصیت این افراد به کار رفته است. بدیهی است که هر چه نیاز های اساسی مردان و زنان در دوران آشنایی و زندگی مشترک برطرف بشود، تغییر رفتار پس از ازدواج کمتر بروز پید می کند.
ازدواج چگونه افراد را تغییر می دهد(با استفاده از سنجش شخصیت)
برای سنجش شخصیت در حال از یکی از معتبر ترین نظریات که معروف به نظریه 5 عامل بزرگ شخصیت مورد استفاده قرار گرفته است. این نظریه اذعان می کند شخصیت هر فرد از 5 عامل بزرگ شکل میگیرد. این عوامل می تواند سرنخی به پاسخ این پرسش شود که ازدواج چگونه افراد را تغییر می دهد.
1) تجربه گرایی:
چقدر از کسب تجربیات جدید خوشحال یا ناراحت می شوید؟ افراد تجربه گرا تمایل دارند چیزهای جدیدی را مدام امتحان کنند در مقابل افرادی که تمایل کمی به تجربه گرایی دارند معمولا از حفظ وضع موجود و فعلی استقبال می کنند. این شخصیت فردی یکی از عوامل تغییر رفتار افراد قبل و بعد ازدواج است.
2) وظیفه شناسی:
به چه مقدار قابل اعتماد و منظم هستید؟ افراد وظیفه شناس معمولا افراد وقت شناسی هستند و تمایل دارند محل کار و محل زندگیشان مرتب باشد. در مقابل افرادی که کمتر این خصیصه را دارند می توانند به راحتی برنامه های خود و زمان بندی آن را تغییر دهند و در محیط های شلوغ و به هم ریخته هم فعالیت داشته باشند.
3) برون گرایی:
چقدر برون گرا هستید؟ شاید مهمترین پارامتر برای پاسخ به پرسش:”ازدواج چگونه افراد را تغییر می دهد” می تواند برون گرا بودن افراد باشد. اگر برون گرایی بالایی دارید، دوست دارید با افراد زیادی معاشرت کنید. اگر برون گرایی پایینی دارید (یعنی درونگرا)، دوست دارید برای خودتان بیشتر وقت بگذارید.
4) توافق پذیری:
تا چه اندازه میتوانید با دیگران کنار بیایید؟ افرادی که توافقپذیری بالایی دارند، بهراحتی میتوانند در محیطهای کاری با همکاران خود همکاری کنند و احساس رضایت داشته باشند. در مقابل، افرادی که توافقپذیری پایینی دارند، پس از مواجه با هر مشکلی تغییر رفتار می دهند. پس طبیعی است که چنین افرادی با تغییر رفتار بعد از ازدواج مواجه شوند و به این تغییرات در زندگی واکنش شخصیتی نشان دهند. این افراد تمایل دارند که همه چیز مطابق میل خودشان باشد. در غیر این صورت، احساس ناراحتی و عصبانیت میکنند.
5) روان رنجوری:
تا چه اندازه از نظر عاطفی پایدار هستید؟ اگر فردی روانرنجور باشید، نوسانات خلقی و تغییرات رفتاری شدیدی را تجربه میکنید و ممکن است خلق و خوی متغیری داشته باشید. در مقابل، اگر سطح روانرنجوری شما پایین باشد، خلق و خویتان نسبتاً پایدار است و زندگیتان را بر اساس یک روال منظم پیش میبرید.
تغییر شخصیت و رفتار بعد از ازدواج
هنگامی که محققان داده ها را پس از 18 ماه ازدواج تجزیه و تحلیل کردند، به روندهای زیر در تغییر شخصیت در بین زنان و شوهران پی بردند:
* تجربه گرایی: نتایج پژوهش نشان داد که هم زنان و هم مردان، در بعد ازدواج، نمره پایینی در این خصیصه کسب کردهاند. به احتمال زیاد، روال معمول زندگی مشترک مانع از تجربهگرایی آنها شده و آنها را به سمت احتیاط سوق داده است.
* وظیفه شناسی: مردان به طور قابلتوجهی از نظر وظیفهشناسی پیشرفت یافتند، در حالی که همسرانشان در همان وضعیت باقی ماندند. محققان خاطرنشان کردند که زنان معمولاً از نظر وظیفهشناسی بالاتر از مردان هستند؛ اما در این مطالعه، زوجها این الگو را نشان میدادند. افزایش وظیفهشناسی در مردان احتمالاً نشاندهنده این است که آنها به اهمیت قابلاعتماد بودن و مسئولیتپذیر بودن در زندگی مشترک پی بردهاند. این تغییر رفتار بعد از ازدواج در مردان، یک ارتقای شخصیتی به حساب می آید.
* برون گرایی: شوهران در طول یک سال و نیم اول ازدواج، برونگرایی کمتری از خود نشان دادند؛ به عبارت دیگر، درونگراتر شدند. تحقیقات دیگر نیز نشان داده است که زوجهای متاهل، تمایل دارند شبکههای اجتماعی خود را نسبت به دوران مجردی محدود کنند. این کاهش برونگرایی احتمالاً بازتابی از همین روند است. در همین راستا می توانید پژوهشی در خصوص آسیب رسانه اجتماعی بر زندگی مشترک را در حامین یار مطالعه کنید. به پارامتر بعدی می پردازیم.
* توافق پذیری: هر دو زن و شوهر در طول مطالعه، میزان موافقت کمتری از خود نشان دادند؛ اما این روند نزولی برای همسران (شوهران) قابلتوجهتر بوده است. بهطور کلی، زنان تمایل بیشتری به توافق دارند تا مردان. این دادهها نشان میدهد که این همسران در سالهای اولیه ازدواج، یاد میگرفتند تا بیشتر منافع شخصی خود را دنبال کنند.
* روان رنجوری: شوهران افزایش جزئی (اما از نظر آماری معنیدار نبود) در ثبات عاطفی نشان دادند. اما زنان پیشرفت بسیار بیشتری در این زمینه نشان دادند. بهطور کلی، زنان تمایل دارند سطوح بالاتری از روانرنجوری (یا بیثباتی عاطفی) نسبت به مردان گزارش کنند. بهراحتی میتوان حدس زد که تعهد ازدواج تأثیر مثبتی بر ثبات عاطفی همسران، به ویژه زنان، داشته است. به طور کلی منطقی است که مردان می بایست ضروریات مسائل مرتبط با زنان و ازدواج را برای تجربه زندگی مشترک شیرین فرابگیرند.
احتمالاً تعجبآور نیست که رضایت زناشویی در طول مطالعه برای زوجین کاهش یافته و با تغییر رفتار بعد از ازدواج مواجه شده اند. با این حال، محققان دریافتند که برخی ویژگیهای شخصیتی پیشبینیکننده میزان کاهش رضایت زناشویی در افراد است. شوهرانی که در آغاز ازدواج از نظر تجربهگرایی سطح بالایی داشتند، تغییرات کمی در رضایت زناشویی خود تجربه کردند. در مقابل، شوهران با سطح تجربهگرایی پایین، بیشترین کاهش را در رضایت زناشویی نشان دادند. به نظر میرسد که شوهران با تجربهگرایی بالا، توانستهاند با ایجاد تنوع و هیجان در رابطه، رضایت زناشویی خود را حفظ کنند. همسرانی که در ابتدا روانرنجورخویی پایینی داشتند، نیز تغییر کمی در رضایت زناشویی نشان دادند؛ در حالی که آنهایی که روانرنجورخویی بالایی داشتند، پس از ۱۸ ماه بسیار کمتر خوشحال بودند. این یافته منطقی است، زیرا روانرنجورخویی پایین معمولاً با زندگی یکنواختتر همراه است. از سوی دیگر، همسرانی با روانرنجورخویی بالا احتمالاً در روز عروسی خود، نوسانات مثبت قابل توجهی در خلق و خو تجربه کرده و سپس به حالت عادی و کمتر شاد بازگشتهاند.به همین ترتیب، شوهرانی که همسرانشان روانرنجورخویی پایینی داشتند، پس از یک سال و نیم، همچنان از ازدواج خود راضی بودند. بدون شک، ثبات عاطفی همسرانشان، پایهای پایدار برای این شوهران فراهم کرده است
جمع بندی این پرسش که " ازدواج چگونه افراد را تغییر می دهد؟"
در پایان مقاله به جمع بندی درباره این سوال که ازدواج چگونه افراد را تغییر می دهد؟ می پردازیم. اگر قصد ازدواج دارید، بدانید که احتمالاً تغییراتی در شریک زندگیتان رخ خواهد داد؛ اما این تغییرات ممکن است با تصورات شما متفاوت باشند. با این حال، بهترین پیشبینیکننده موفقیت یک ازدواج، شخصیت هر دو طرف در آغاز رابطه است. زوجهایی که از نظر عاطفی باثبات و شاد هستند، معمولاً ازدواجهای موفقی را تجربه میکنند. برعکس، افرادی که ثبات عاطفی کمی دارند، میتوانند چالشهای جدی را در مسیر این رابطه ایجاد کند و تغییرات رفتار بعد از ازدواج به طور قابل توجهی در زندگی فرد ایجاد شود. افرادی با روانرنجوری بالا، یعنی کسانی که مستعد تجربه احساسات منفی مانند اضطراب، افسردگی و خشم هستند، ممکن است در حفظ یک رابطه طولانیمدت با مشکل مواجه شوند. از سوی دیگر، افراد با ثبات عاطفی، یعنی کسانی که به طور کلی احساسات مثبت و دیدگاه خوشبینانهای دارند، احتمالاً شریک زندگی بهتری خواهند بود. ممنونیم که در راستای ارتقا دانش خود در زمینه سواد رابطه و ازدواج اهمیت می دهید و با حامین یار، رسانه حامی ازدواج آسان همراه هستید.