ترتیبی که حامین یار برای خواندن مطالب مسیر « نیازسنجی فردی و خودشناسی برای ازدواج» به شما پیشنهاد میکند:
افزایش تمایل به ازدواج
اگر به انگیزه های خود و اطرافیان تان برای ازدواج نگاه کنید خواهید دید که بسیاری از انگیزههای ازدواج در میان شما و اطرافیانتان مشترک است. با این حال هرکسی انگیزه ویژه خود را برای ازدواج دارد که یک موضوع عادی است. از نظر شما افراد مختلف با چه انگیزه هایی اقدام به ازدواج میکنند؟ انگیزههای هرکسی برای ازدواج میتواند متنوع و پیچیده باشد و تحت تاثیر عوامل و زمینه های مختلفی قرار بگیرد. برخی از شایعترین انگیزههای عبارتند از:
- 1. عشق و صمیمیت: ما انسان ها به عنوان مخلوقات اجتماعی، به صورت ذاتی و فطری تمایل داریم که صمیمیت را تجربه کنیم. ازدواج قادر است نیاز شما به عشق و صمیمیت را تامین نموده و یک رابطه عمیق و معناداری را با شما و همسرتان ایجاد کند. انگیزه شما برای دریافت محبت یک محرک است که میتواند شما را به ازدواج ترغیب کند. مثلا هریک از ما نیاز داریم کسی محبت خود را با خرید کادو به ما ابراز کند.
- 2. همراهی و همدلی: دریافت حمایت عاطفی، همدلی و همراهی ازجمله اساسی ترین نیازهای روانشناختی ماست. ازدواج منبع دریافت همدلی و همراهی است. بارها ممکن است برای شما پیش آمده باشد که به کسی نیاز داشته باشید که بسیاری از مسائل را از دیدگاه شما نگاه کرده و درک خود را به شما بازخورد دهد. مثلا انتظار دارید که تجربه خاص شغلی خود را با کسی در میان بگذارید و آن فرد به حرف های شما گوش دهد.
- احساس ثبات و امنیت: بسیاری از ما انتظار داریم که در فضایی مطمئن و باثبات، نیازهای متنوع خود را برآورده نماییم. ازدواج میتواند شرایط مساعدی را برای برآورده کردن نیازمان به امنیت بوجود آورد. از این لحاظ احساس ثبات یکی از انگیزه های دخیل در اقدام به ازدواج محسوب میشود. برای مثال گاهی در زندگی احساس میکنیم خواستار فرد مطمئن و باوفا هستیم که بدون دغدغه درباره افکار، احساس خود با او حرف بزنیم.
- انگیزههای مذهبی یا معنوی: برخی افراد قائل هستند که ازدواج مسیری مهم برای ارتقای باورها و ارزش های معنوی است. برای برخی، انگیزه های مذهبی و معنوی یک انگیزه قابل دفاع است که با کمک آن اقدام به ازدواج می کنند. برای مثال باور به سنت پیامبر اکرم می تواند انگیزه قوی و معناداری برای اقدام به ازدواج باشد.
- تشکیل خانواده: انگیزه شما برای تشکیل خانواده و ادامه نسل، می تواند زمینه ای را فراهم کند تا به سراغ ازدواج و تشکیل زندگی مشترک بروید. پرورش و تربیت فرزندان تجربه ای ارزشمند است که می تواند به زندگی حس معنا دهد. مثلا اگر می خواهید احساس کارآمدی و کفایت خود را نشان دهید، ازدواج یک فرصت مناسب است.
- ملاحظات اجتماعی و فرهنگی: ازدواج در بسیاری از فرهنگ ها دارای ارزش بالایی است و غالب افراد تمایل دارند که براساس آیین و فرهنگ خود رفتار نمایند به همین دلیل ملاحظات اجتماعی و فرهنگی میتواند یک انگیزه بیرونی موثر برای ازدواج باشد. برای مثال اعتبار و امتیازات اجتماعی متاهل شدن می تواند یک مشوقی برای اقدام به ازدواج در شما باشد. البته قبل از آن بهتر است که انگیزه درونی را در خود ایجاد کرده باشید.
این انگیزه هایی که اشاره کردیم عمده ترین علل در اقدام به ازدواج بودند. نکته ای که لازم است آن را درنظر بگیرید. این است که بهتر است که صرفا به وجود یک انگیزه در ازدواج اکتفا نکنید. سعی کنید انگیزه های مختلفی برای ازدواج درنظر بگیرید.
تمارین
1-کدام یک از جنبه هایی که اشاره کردیم بیشترین نقش را در میزان انگیزه شما برای ازدواج دارد؟
2-انگیزه شما برای ازدواج غالبا وابسته به باورها و نگرش های درونی شماست یا وابسته به ملاحظات اجتماعی میباشد؟
3-کدام از یک از جنبه هایی که اشاره کردیم لازم می دانید روی آن تمرکز بیشتری نمایید؟ راهکارهای خود را یادداشت کنید.