در پاییز عاشق بشویم یا نشویم؟

6 دقیقه

Picture of علیرضا بهرام بیگ

علیرضا بهرام بیگ

بررسی حال و هوای عاشقی در پاییز

هر ساله با پایان فصل تابستان و آغاز فصل پاییز، برخی افراد تغییرات خلقی و روانی را تجربه می‌کنند. برخی از آن‌ها نمی‌دانند چرا غمگین می‌شوند و گروهی دیگر احساساتی مانند دوست‌داشتن و دوست داشته شدن یا محبت و صمیمیت را در این فصل بیشتر احساس می‌کنند و از علت آن بی‌خبرند. بررسی این تحولات احساسی و هیجانی به ما کمک می‌کند تا آگاهی بیشتری نسبت به اعمال و رفتارمان در این فصل داشته باشیم و بتوانیم تصمیمات و انتخاب‌های معقول‌تری برای مدیریت هیجاناتمان اتخاذ کنیم. در این مقاله به این پرسش‌ها می‌پردازیم که چرا افراد این احساسات را در فصل پاییز بیشتر تجربه می‌کنند و در نهایت چه عواملی باعث می‌شود که آن‌ها در این فصل اصطلاحاً عاشق شوند؟

آیا پاییز فصلی برای شروع دوباره است؟

همواره نمی‌توانیم با قطعیت بگوییم که برای همه افراد پاییز فصلی برای شروع یک زندگی جدید و انگیزه‌ای برای تغییر برخی امور مانند سبک زندگی، عادات غذایی و … است. اما برای برخی دیگر این فصل به نوعی شروع دوباره محسوب می‌شود. پاییز به آن‌ها کمک می‌کند تا برخی تغییرات را ایجاد کنند. اگر یادتان باشد، فصل پاییز زمان شروع دوباره مدارس و دانشگاه‌ها است. همواره با آغاز این محیط‌ها، هیجانات مختلفی در افراد اوج می‌گیرد، چرا که باید خود را برای رفتن به مدرسه یا دانشگاه آماده کنند. این شروع دوباره به افراد کمک می‌کند تا بتوانند گذشته خود را به نوعی کنار بگذارند و از ابتدا مسیر زندگی خود را طراحی کنند. در همین راستا، یاسمین سعد، روانشناس بالینی و بنیانگذار و مدیر خدمات روانشناختی مدیسون پارک می‌گوید: فصل پاییز به مردم اجازه می‌دهد تجربیات منفی گذشته را در گذشته قرار دهند و دیدگاه جدیدی را به وجود آورند.

احساسات و هیجانات در پاییز

جورج الیوت، رمان‌نویس انگلیسی، می‌گوید: پاییز خوشمزه! روح من با آن ازدواج کرده است، و اگر من یک پرنده بودم، به دنبال پاییزهای متوالی در زمین پرواز می‌کردم. باید به این موضوع بپردازیم که چه عواملی سبب می‌شود احساساتی که مرتبط با عشق و عاشقی هستند در این فصل بروز بیشتری پیدا کنند. در واقع، باید به این پرسش پاسخ دهیم که چه عواملی دستخوش تغییر می‌شوند تا مردم به دنبال مسائل مرتبط با عشق و عاشقی بروند؟

1) تجربه دلتنگی ، تنهایی و افسردگی:

احتمالاً درباره افسردگی فصلی در پاییز نکاتی شنیده‌اید. این وضعیت ممکن است برای برخی افراد شامل تجربه پکیجی از احساسات مانند تنهایی، انزوا و دلتنگی باشد. یکی از دلایل داشتن احساس افسردگی، نور خورشید است. نور می‌تواند تأثیر قابل توجهی بر خلق‌وخوی شما داشته باشد. روزهای روشن و آفتابی ممکن است باعث ایجاد احساس شادی و انرژی در شما شوند، در حالی که روزهای تاریک و مه آلود ممکن است باعث شود که احساس غمگینی و ناراحتی داشته باشید. پس جای تعجب نیست که نور می‌تواند بر فصول مورد علاقه شما نیز تأثیر بگذارد.همچنین بدن شما یک چرخه تقریباً 24 ساعته خواب و بیداری را به نام ریتم شبانه‌روزی بدن دارد. نور خورشید محرک اصلی این چرخه است. وقتی کمتر در معرض نور خورشید قرار می‌گیرید، بدن از ریتم طبیعی چرخه خواب و بیداری خود خارج شده و هورمون‌هایی ترشح می‌کند که باعث تجربه مواردی مانند بی‌حالی، احساس تنهایی و غمگینی می‌شوند.

 

2) ارتباطات احساسات و عاشق شدن:

احساساتی که در قسمت قبلی به آن‌ها پرداختیم، هر کدام می‌توانند به نوعی ایجادکننده حال و هوای عاشقی در بین مردم، به‌خصوص نوجوانان و جوانان، گردند. در واقع، می‌توانیم بگوییم هیجانات، احساسات و هورمون‌ها تأثیر متقابلی بر روی یکدیگر می‌گذارند و در نهایت خروجی آن ایجاد حال و هوای عاشقی در درون فرد است. قدرت تأثیر این هورمون‌ها به قدری است که می‌تواند در بخشی از انتخاب‌ها و رفتارهای فرد تأثیر قدرتمندی داشته باشد.

فانتزی ها در فصل پاییز

برخی موارد، از تغییرات آب و هوایی گرفته تا رنگ‌های پرکاربرد در فصل پاییز، می‌توانند هر کدام سبب ایجاد فانتزی‌های عجیب و غریب در دختران و پسران شوند. این فانتزی‌ها شامل قدم زدن در زیر باران، پوشیدن لباس‌های مخصوص این فصل، آب و هوای سرد و خنک پاییز و موارد دیگر است. هر کدام از این موارد می‌تواند از طریق دوستان، خانواده، رسانه و فضای مجازی به دختران و پسران جوان و نوجوان انتقال داده شود و سبب شکل‌گیری فانتزی‌های متفاوتی شود. قدرت اثرگذاری این فانتزی‌ها به حدی است که فرد ممکن است با خود بگوید: «پس بهتر است که به خاطر تجربه چنین مواردی به سراغ روابطی مانند دوست‌دختر و پسر یا شبیه آن بروم تا بتوانم این موارد را با یک فرد دیگر شریک شوم و آن را تجربه کنم.

نحوه برخورد با احساسات عاشقی در فصل پاییز

اولین موضوعی که باید در این مواقع به آن توجه کنیم این است که بدانیم این احساسات و هیجانات عاشقی:

1) چه مقدار  فکر و ذهن فرد را به خود درگیر کرده است؟ کم است یا زیاد؟

2) آیا این افکار و هیجانات عاشقی مانع از انجام کارهای روزمره از قبیل کار و تحصیل شده است؟

3) چه مدت و زمانی است که ذهن فرد درگیر ،افکار و هیجانات عاشقی در فصل پاییز شده است؟

ابتدا به پاسخ این پرسش ها باید فکر کرد و میزان درگیری خود را با آن مشخص نمود.

در قدم بعدی، باید دید که تجربه این حال و هوا یک امر موقتی و زودگذر است یا فرد مدت‌ها است که به‌صورت منطقی و شفاف به این موضوع فکر می‌کند. تمایز قائل شدن بین این دو حالت کمک خواهد کرد تا تصمیمی درست و منطقی بگیریم و از تصمیمات نادرست و عجولانه بپرهیزیم. پس از بررسی‌های انجام‌شده، در صورتی که این افکار و هیجانات به صورت منطقی و مناسب حضور داشته باشند، آن وقت می‌توان آن را پیش برد. در واقع، برای آنکه بتوانید عیار افکار، احساسات، نیازها و خواسته‌های خود را برای یک رابطه عاشقانه مداوم بسنجید، می‌توانید آن را در جلسات آشنایی‌های پیش از ازدواج و جلسات خواستگاری پیگیری کنید. در غیر این صورت، این هیجانات و احساسات فاقد اهمیت هستند و صرفاً احساساتی‌اند که در پی تغییر فصول ایجاد شدند و ماهیت با دوام و باثباتی ندارند.

جمع بندی

در این مقاله تلاش کردیم تا تبیین کنیم که به چه دلایلی افراد در فصل پاییز عاشق می‌شوند و چه اتفاقی در سیستم جسمانی و روانی آن‌ها رخ می‌دهد که احساس می‌کنند عاشق شده‌اند. به یاد داشته باشید مهم‌ترین امر در این مواقع این است که متوجه شویم این احساسات و هیجانات تا چه میزان دارای اصالت و پایداری هستند تا بتوانیم بعداً برای آن تصمیم‌گیری کنیم. در اکثر مواقع، برداشت‌های نادرست و نابه‌جایی از این احساسات می‌شود که باید به آن واقف بود

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *