انگیزه برای ازدواج

از نگاه شما انگیزه چه نقشی در ازدواج موفق دارد؟ اگر موافق باشید بیایید ابتدا واژه انگیزه را تعریف کنیم. انگیزه یعنی نیرو درونی که ناظر به هدفی خاصی است. خب براساس تعریفی که اشاره کردیم از نظر شما انگیزه ازدواج چیست؟ در انگیزه ازدواج، نیازها و تغییرات جسمانی، روانشناختی، اجتماعی و اهداف معنوی در شما دست به دست هم می‌دهند تا به سوی ازدواج حرکت کنید.

وجود انگیزه های متنوع برای ازدواج، یا تفاوت در میزان انگیزه برای ازدواج در هرکسی تا اندازه‌ای طبیعی است. یعنی انگیزه هر فردی برای ازدواج تا حدی به نگرش، باورها و سلایق او وابسته است. ولی به یک نکته کلیدی دقت کنید. شما در شرایط کنونی این توان را یافته‌اید که فرایندهای درونی مثل افکار، اهداف، احساسات، نیازهایتان را در تصمیم به ازدواج مشارکت دهید. نکته طلایی داستان این است که شما با کمک نیروهای درونی خود بتوانید مجهز شوید تا انگیزه تان را برای ازدواج بالا ببرید.

تمارین

1-چه توانمندی هایی در خود سراغ دارید که با کمک آن می توانید انگیزه تان را برای ازدواج افزایش دهید؟

2-چه اندازه ای برای ازدواج انگیزه دارید؟ از 0 تا 10 نمره گذاری کنید.

موانع انگیزه صحیح در ازدواج

در مسیر ازدواج پیچ و خم های فراوانی وجود دارد که برخی از آنها می تواند موانع جدی در فرایند ازدواج ایجاد کند. به نظر شما عمده ترین موانع انگیزه صحیح در اقدام به ازدواج کدام است؟

یکی از موانع مهم انگیزه در ازدواج، شتاب در اقدام به آن است. برخی به دلیل انگیزه های غلط دچار شتاب زدگی در ازدواج می شوند. برای مثال فرد بدون کسب شناخت کافی از طرف مقابل، محبت عمیقی را احساس می‌کند. حرکت شتابزده در ازدواج دربرگیرنده تلاش، ارزیابی، مشورت، صبر، جدیت و حرکت مستمر نیست. با این حال در صورتی که انگیزه صحیحی در ازدواج داشته باشید قادر خواهید بود که از شتاب زدگی دور شوید. به بیان ساده تر شتابی در ازدواجی ارزشمند است که دربرگیرنده تلاش، پیگیری، جدیت و صبر باشد.

از طرف دیگر ازدواج بدون انگیزه، پیامدهای تلخ و ناگواری برای خود، رابطه و طرف مقابل دارد. برای مثال:

1-وقتی که در دوران آشنایی نسبت به طرف مقابل حس مثبتی پیدا نکرده اید.

2-وقتی انتظارات و خواسته های خود را به طرف مقابل بیان نمی کنید.

3-وقتی به صورت یکطرفه خواسته های طرف مقابل را می شنوید و آنها را می پذیرید.

4-وقتی به اجبار والدین خود ازدواج می کنید.

5-وقتی گوش به فرمان برخی سنت های سخت گیرانه و آداب خانواده خود هستید و استقلال فکری در این زمینه از خود نشان نمی دهید.

علاوه بر توجه به نکاتی که اشاره کردیم، یک نکته کلیدی دیگر را هم درنظر بگیرید. حداقل 6 ماه برای شناخت الگوهای رفتاری، فکری و استانداردهای طرف مقابل به زمان نیاز دارید. وقتی که این نکته اهمیت دهید، یعنی اینکه شما در انگیزه تان برای ازدواج به صورت سنجیده عمل می‌کنید. هرچند فراهم شدن شناخت و تحقیقات کافی ممکن است تا اندازه ای زمان بر باشد. شما در این شرایط لازم است که صبر و حوصله کافی از خود نشان دهید. با لحاظ نمودن این نکات خواهید توانست که از پیامدهای شتاب در ازدواج خودداری کنید.

تمارین

1-چه موانع دیگری برای انگیزه ازدواج وجود دارد؟ آنها را نام برده و تجزیه و تحلیل کنید.

2-تعریف شما از انگیزه صحیح در ازدواج چیست. تحلیل خود را بنویسید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *