7 دقیقه
علیرضا بهرام بیگ
اگر به دنبال پاسخ پرسش های زیر هستید توصیه میکنیم حتما تا انتها این مقاله را مطالعه کنید:
1) چرا ازدواج های مجدد ممکن است به شکست منتهی شود؟
2) چالش های ازدواج مجدد و تشکیل خانواده در چیست؟
3) مزایای ازدواج مجدد چه چیز هایی است؟
4) چگونه از ازدواج مجدد خود محافظت کنیم؟
در حالی که ممکن است تصور شود ازدواجهای مجدد (ازدواج دوم، سوم و…) نسبت به ازدواجهای اول موفقیت بیشتری داشته باشند، اما چنین نیست. یک سرشماری در ایالات متحده نشان میدهد نرخ طلاق در ازدواجهای مجدد حدود 60 درصد و در ازدواجهای اول حدود 50 درصد است. این آمار نشان میدهد که ازدواجهای مجدد با چالشها و مسائل گوناگونی همراه هستند که عدم توجه به آنها میتواند به شکست مجدد ازدواج منجر شود. در این مقاله به بررسی نکات و چالشهای ازدواج مجدد خواهیم پرداخت.
دلایل شکست ازدواج مجدد:
ازدواج های مجدد می تواند به دلایل مختلفی آسیب ببیند و به شکست منتهی بشوند؛ برخی از دلایل عبارتند از:
1- مسائلی از ازدواج قبلی:
هر فردی بعد از جدایی و طلاق ممکن است مسائل حل نشده ای داشته باشد. مواردی مانند سوگ ناتمام، مسائل عاطفی و هیجانی باقی مانده از ازدواج قبلی که در ازدواج مجدد برای فرد ایجاد مشکل میکند.
2- ارتباط با فرزندان:
هر زن و مردی در ازدواج مجدد ممکن است تعدادی فرزند داشته باشند و جمع شدن این فرزندان در یک خانه میتواند بسیار چالشبرانگیز باشد. پذیرش ازدواج مجدد والدین از جانب فرزندان موضوعی است که سبب اختلاف و درگیری میشود.
3- ترس از پیش آمدن دوباره اتفاقات ناگوار گذشته:
برخی از افرادی که در آستانه ازدواج مجدد قرار دارند، از این موضوع واهمه دارند که اتفاقات تلخ ازدواج قبلیشان در ازدواج مجدد تکرار شود. تعارضات و اختلافات، دعواها و درگیریهای ازدواج قبلی میتواند سبب ایجاد ترس از ازدواج مجدد شود و بدبینی و عدم اطمینان خاطر را در ازدواج جدید شکل دهد. به عنوان مثال اگر همسر سابقتان به شما خیانت کرده است، ممکن است بیش از حد مشکوک باشید و به شریک جدید خود اعتماد نداشته باشید
چالش های ازدواج مجدد و تشکیل خانواده در چیست؟
ازدواج مجدد، چالش های خاص خودش را دارد. حتی میتوان گفت که اهمیت این چالشها بسیار بیشتر است؛ چرا که بیتوجهی به آنها میتواند به ضرر هر دو طرف تمام شود.
برخی از چالش ها را در ادامه با هم مرور میکنیم:
1- ناهمترازی سبک زندگی مشترک:
زندگی مشترک جدید مستلزم آن است که هر دو نفر به یک سبک واحد برای زندگی کردن در کنار هم برسند. عادتهای رفتاری متفاوت میتواند مشکلاتی را ایجاد کند.
2-نا توانی در مدیریت انتظارات از یکدیگر:
به مانند دو نفری که در ازدواج اولشان از هم انتظاراتی دارند، دو نفری که ازدواج مجدد میکنند نیز از یکدیگر انتظاراتی دارند. انتظارات دور از ذهن و غیرمنطقی از ازدواج مجدد، عواقب سنگینی برای هر دو طرف خواهد داشت. برای مثال، اگر دو نفر انتظار داشته باشند که چون از ازدواج قبل تجربیاتی دارند، در این ازدواج دیگر اختلاف نظر و بحثی نخواهند داشت، این انتظاری غیر واقعبینانه است.
3- چالش پذیرش اجتماع: در ازدواج مجدد ممکن است که خانواده ها و یا اطرافیان از این موضوع گله مند شوند و ابراز خشم و ناراحتی از این موضوع کنند.
مزایای ازدواج مجدد چه چیز هایی است؟
در کنار چالش ها و مسائلی که ازدواج مجدد دارد، مزایایی نیز برای افراد خواهد داشت. در ادامه به تعدادی از آنها اشاره خواهیم نمود:
1- تقسیم مسئولیت ها در زندگی مشترک: با ازدواج مجدد مسئولیت های زندگی مانند کسب درآمد، خانه داری و تربیت و نگه داری از فرزندان تقسیم می شود و همه مسئولیت دیگر بر روی دوش یک نفر قرار نخواهد گرفت.
2-ایجاد یک ثبات مالی نسبی: ازدواج مجدد می تواند دو نفر را به یک ثبات مالی نسبی برساند. در واقع ترکیب درآمد ها و تقسیم هزینه ها می تواند به ایجاد این ثبات کمک کند.
3- پشتیبانی و حمایت عاطفی: ازدواج مجدد کمک می کند زن و شوهر از یکدیگر حمایت کنند و پشت هم باشند. علاوه بر این باعث می شود احساسات مثبتی مانند علاقه، محبت، دوستی و مواردی از این قبیل دوباره در زندگی شکوفا شود.
چگونه از ازدواج مجدد خود محافظت کنیم؟
ازدواج مجدد دارای فراز و نشیب های زیادی است که با رعایت نکاتی می توان به خوبی از این مسیر عبور نمود. در واقع این موضوع طبیعی است که زن و مرد به خاطر ازدواج قبلی شان ترس هایی را برای ازدواج جدیدشان داشته باشند اما با توجه به نکاتی که در ادامه می آید می توان تا حدی سلامت ازدواج را تامین کرد:
1) تشکر و قدردانی: گاهی اوقات همسران فکر می کنند که طرف مقابلشان حتما باید کار بزرگی انجام دهد تا از او قدردانی کنند. اما تشکر و قدر دانی در مواقعی بسیار جذاب خواهد بود که برای امور روزمره و مسئولیت های معمول به کار برده شود. به عنوان مثال؛ متوجه شدم ماشین ظرفشویی را خالی کردی و واقعاً از تو تشکر می کنم.
2) در زمان و فضای مناسب گفت و گو کنید: برای صحبت در مورد موضوعات جدی و مهم مانند مسائل مالی در زمان مناسب و فضای مناسب صحبت کنید. معمولا در زمان هایی که دو نفر تازه از محل کار به خانه برگشتند و خسته هستند زمان مناسبی برای گفت و گوی جدی نیست. همچنین در مکان های شلوغ و پر ازدحام فضای مناسبی برای حرف زدن درباره مسائل حیاتی نیست.
3) گفت و گو در مورد انتظارات: در مورد انتظارات از یک دیگر به صورت واضح و شفاف صحبت کنید تا سوء برداشت ها و سوء تفاهم ها به حداقل برسد.
4) پذیرایی از تعارض: تعارض به معنای پایان ازدواج نیست. اکثرا همسران فکر می کنند که تعارض به عنوان یک عنصر نامطلوب در رابطه شان است. اما توجه به این نکته مهم است که از داخل همین تعارضات و بررسی آن می توان به بلوغ فکری دست پیدا کرد. همچنین جان گاتمن در راستا می گوید که 69 درصد تعارضات میان زوجین حل نمی شود و این موضوع نباید مانع از این موضوع شود که زوجین در مورد تعارضاتشان صحبت نکنند.
5) نقش جدید خود را به عنوان والد بپذیرید: ممکن است که همسر شما دارای فرزندانی از ازدواج قبلی خود باشد. باید به این نکته واقف باشید که شما به عنوان یک دوست بزرگسال و حامی برای فرزند ناتنی خود هستید. همچنین توجه به این نکته ضروری است که فرزندان به یک باره شما را به عنوان یک والد نمی پذیرند و این یک موضوع در دراز مدت اتفاق خواهد افتاد.
6) تمرین بخشش: بپذیرید که همه ما نقص هایی داریم. بخشش مساوی با گذشتن از آسیبی نیست که به شما وارد شده است، اما به شما امکان می دهد ادامه دهید و به یاد داشته باشید که با همسرتان در یک تیم هستید.
جمع بندی:
در این مقاله تلاش نمودیم که ازدواج مجدد را از زوایای مختلف بررسی کنیم و با چالش ها و نکات مثبت آن بیشتر آشنا شویم. به یاد داشته باشید بهترین راه برای شکست دادن شانس و موفقیت در ازدواج دوم ایجاد فرهنگ قدردانی و احترام در خانه است. همچنین بسیار مهم است که نسبت به شریک زندگی خود آسیب پذیر باشید تا بتوانید اعتماد و صمیمیت را نسبت به یک دیگر ایجاد کنید. همچنین قاطعیت، احترام، پذیرش، ارتباط مثبت، همدلی و داشتن حس شوخ طبعی می تواند کمک زیادی به این مقوله کند که ازدواج شما به یک ازدواج مادام العمر تبدیل شود.