دکتر کیمبرلی اسمیت

How to Take Responsibility in a Relationship: 10 Practical Ways

مسئولیت پذیری در ازدواج

7 دقیقه

مترجم:

علیرضا بهرام بیگ

هر ازدواجی برای موفقیت نیازمند عشق، محبت، و تلاش برای زنده ماندن است. با این که اعتماد و تعهد پایه‌های یک زندگی مشترک هستند، مسئولیت‌پذیری سبب شکوفایی یک رابطه می‌شود. در ازدواج مهم است که همسران آمادگی داشته باشند تا مسئولیت اعمال و رفتار خود را بپذیرند. در یک تحقیق که در سال 2020 توسط دانشگاه کالیفرنیا انجام شد، 82% از زوج‌هایی که هر دو طرف مسئولیت پذیر بودند، رضایت زناشویی خود را در مقیاس 1 تا 10، نمره‌ی 8 یا بالاتر دادند. در مقابل، فقط 45% از زوج‌هایی که یکی یا هر دو طرف مسئولیت پذیری پایینی داشتند، رضایت زناشویی خود را نمره‌ی 8 یا بالاتر دادند. دکتر کیمبرلی اسمیت در مورد نقش مسئولیت پذیری در ازدواج نکاتی بیان کرده است که در این مقاله آنها را بررسی خواهیم کرد.

 

آنچه در ادامه خواهید خواند

1) چرا مسئولیت پذیری در ازدواج مهم است؟

2) چگونه یک ازدواج مسئولانه را ایجاد کنیم؟

3) مسئولیت پذیری در ازدواج شامل چه مواردی است؟

4) چگونه در ازدواج خود مسئولیت پذیر شویم؟

چرا مسئولیت پذیری در ازدواج مهم است؟

مسئولیت‌پذیری یکی از ویژگی‌های مهم شخصیتی است که کمک می‌کند خود را بیشتر بشناسید. همچنین، مسئولیت پذیری معیار همسر مناسب می باشد، این ویژگی معیاری برای اطرافیانتان است تا بر اساس آن شما را ارزیابی کنند. این ویژگی در ازدواج به شما کمک خواهد کرد که همسرتان با صداقت و شفافیت بیشتری به شما نگاه کند و زمینه را برای گفت‌وگوهای واضح، روشن، و منطقی فراهم کند. همچنین، مالکیت و پذیرفتن مسئولیت‌ها در یک ازدواج باعث افزایش اعتماد و اطمینان بین همسران می‌شود. در این صورت، هر دو طرف می‌دانند که می‌توانند روی همدیگر حساب کنند و همیشه پشتیبان هم باشند.

چگونه یک ازدواج مسئولانه را ایجاد کنیم؟

  1. برای ایجاد یک ازدواج مسئولانه، مهم است که صریح و صادقانه با هم ارتباط برقرار کنید، در قبال اعمال و رفتارهای خود پاسخگو باشید، مسئولیت اشتباهات را بپذیرید، به مرزهای یکدیگر احترام بگذارید، همدلی را تمرین کنید و برای یافتن راه حل مشکلات با یکدیگر همکاری کنید. همچنین یکی دیگر از مواردی که کمک می کند که یک ازدواج مسئولانه را شکل دهید عمل به قول ها و وعده هایی است که در ابتدای ازدواج به یک دیگر می دهید. در واقع مسئولیت و تعهد نسبت به وعده ها و قول های داده شده بخش مهمی از مسئولیت پذیری فردی است. مطالعه‌ای که توسط موسسه‌ی خانواده و ازدواج دانشگاه ویرجینیا در سال 2015 انجام شد، نشان داد که 85% از زوج‌هایی که در اولین سال ازدواج خود به وعده‌ها و قول‌های داده‌شده عمل کردند، پس از پنج سال هنوز در ازدواج خود احساس رضایت و خوشبختی می‌کردند. این در حالی است که تنها 49% از زوج‌هایی که نتوانستند به وعده‌های خود در اوایل ازدواج عمل کنند، همین میزان رضایت را گزارش کردند.

مسئولیت پذیری در ازدواج شامل چه مواردی است؟

معمولا وقتی که در مورد مسئولیت پذیری در ازدواج سخن می گوییم به صورت دقیق مشخص و واضح نیست که در ازدوجمان چه مسئولیت هایی را باید بر عهده بگیریم و آنها چه شامل چه مواردی هستند در اینجا به صورت اختصاصی در مورد آنها توضیح میدهیم:

* مسئولیت عاطفی: این مسئولیت پذیری، در قبال احساسات و واکنش های خود است. به این معنا که تشخیص دهیم که مسئولیت احساساتمان با خودمان است و نمی توانیم همسرمان را به خاطر احساس خود سرزنش کنیم. همچنین به این معنی است که از  آنچه برای ما از نظر عاطفی مهم است، خود آگاه باشیم و یاد بگیریم که چگونه احساسات خود را به روشی سالم مدیریت کنیم و آن را به صورت درست به همسرمان بگوییم.

* مسئولیت پذیری جنسی: مسئولیت پذیری جنسی به معنای آگاهی و دانستن مرزها و خطوط قرمز جنسی همسرمان است. این بدان معناست که به خواسته ها و محدودیت های شریک زندگی خود احترام بگذاریم و اطمینان حاصل کنیم که در طول فعالیت جنسی راحت و ایمن هستیم.

* مسئولیت پذیری مالی: این مسئولیت شامل مشارکت  و هم فکری در مورد مسائل مالی در ازدواج است. به معنای آن که در مورد درآمد، هزینه ها و بدهی های خود صادق باشیم و با هم برای ایجاد یک برنامه بودجه بندی مالی که به نفع هر دو نفر باشد همکاری کنیم. به عنوان مثال اگر همسر در یک شرایط سخت مالی قرار گرفته باشد، رفتار مسئولانه این است که هر دو نفر برای ایجاد یک راهکار همفکری و تلاش کنند و نفر دیگر نگوید که این موضوع به من ارتباطی ندارد.

* مسئولیت پذیری شخصی: این مسئولیت پذیری شامل رشد و توسعه خودمان است. به معنای پیگیری علایق خود، مراقبت از سلامت جسمی و روانی و عدم اتکا به صرفا به همسر برای برآوردن همه نیازهایمان است.

چگونه در ازدواج خود مسئولیت پذیر شویم؟

این ضروری است که بدانید چگونه در یک ازدواج مسئولیت پذیر باشید. پذیرفتن مسئولیت ها یکی از راه های زنده نگه داشتن آن است. در اینجا به چند نکته برای مسئولیت پذیری در ازدواج اشاره خواهیم کرد:

* عدم سرزنش کردن: بخش عمده پذیرش مسئولیت در ازدواج، اجتناب از سرزنش شریک زندگی است. به جای سرزنش شریک زندگی خود، اشتباهات و عیوب خود را بپذیرید. سرزنش صرفا باعث ایجاد احساس بد و دلخوری در فرد مقابل می شود.

* تلاش بر عذر خواهی کردن و تلاش در بخشیدن: هیچ یک از ما در واقع کامل نیستیم و همه ما دارای نقص هایی هستیم. آنچه مهم است این است که کسانی که ما را دوست دارند می توانند از عیوب ما چشم پوشی کنند و ما را همانگونه که هستیم بپذیرند.تمرین عذرخواهی و بخشش برای یکدیگر به همسران اجازه می دهد تا یاد بگیرند، رشد کنند و اعتماد و مسئولیت پذیری را توسعه دهند.

* تلاش در جهت نشان دادن صداقت: صداقت بین زوجین حیاتی است. زوج هایی که کاملاً با یکدیگر صادق هستند، می توانند زندگی شادی داشته باشند. در واقع این صداقت باید در تمام زمینه های زندگی باشد. مسائل مالی و کاری شاید از حوزه هایی باشد که تمایل کمتری به صداقت باشد، در صورتی که بسیار مهم است در این زمینه ها صداقت تمام و کمال وجود داشته باشد.

* نسبت به بازخورد پذیرا باشید: وقتی مسئولیت یک رابطه را بر عهده می گیرید، در واقع پذیرای حرف هایی هستید که شریک زندگیتان در مورد شما می گوید.وقتی همسرتان به شما بازخورد می دهد، مهم است که گوش دهید و آن را جدی بگیرید. حالت تدافعی به خود نگیرید و به آنها توجه کنید.

جمع بندی

در این مقاله از سلسله مقالات وبسایت حامی یار، رسانه حامی ازدواج آسان  سعی کردیم که مسئولیت پذیری در ازدواج را از زوایای گوناگون بررسی کنیم و آن را به صورت جزئی تر مورد کند و کاو قرار بدهیم. نکته مهمی که باید به آن توجه کرد این است که مسئولیت پذیری یک مهارت اکتسابی است و افراد می توانند در آن آموزش ببیند و روز به روز مهارت خود را گسترش دهند. عدم توجه به این مهارت می تواند آسیب های زیادی را به ازدواج افراد وارد کند ، چرا که ازدواج سراسر پر از مسئولیت های گوناگون است که باید به آن توجه شود. این مسئولیت ها هم برای پسران و هم برای دختران می باشد. اگر در مسیر ازدواج خودتان با چالش هایی مواجه شدید که ریشه آن در عدم مسئولیت پذیری بوده یا تجربه های نویی برای مسئولیت پذیری در ازدواج دارید حتما در کامنت ها به اشترک بگذارید.

برای مطالعه بیشتر:

خودشناسی برای ازدواج

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *