نقش اشتغال در ازدواج

9 دقیقه

محمدصادقی

محمدصادقی

ازدواج در شرایط امروزی چالش های خاص خود را دارد. یکی از آنها موضوع اشتغال است. برخی از جوانان به دلیل نگرانی های هایشان در حوزه مسائل اقتصادی و به ویژه اشتغال، اقدام به ازدواج را به تاخیر می اندازند. عده دیگری هم با میزان درآمد خود نمی توانند به تشکیل زندگی مشترک اقدام نمایند یا فاقد ثبات شغلی هستند.
هرچند که نمی توان اهمیت اشتغال را در تشکیل زندگی مشترک انکار کرد با این حال نحوه نگاه ما به موضوع اشتغال، نقش کلیدی در تصمیم به ازدواج دارد. یکی از خطاهای رایج این است که برخی تصور می‌کنند که با دست پر لازم است که به سراغ ازدواج بروند. همچنین نمی‌توانند میان توانمندی های بلقوه خود و وضعیت فعلی اقتصادی شان تفکیک کنند. در واقع وضعیت اقتصادی فعلی شان را بر آینده تعمیم می دهند. امروزه چنین تصوری مانع اساسی برای اقدام به ازدواج است. از این‌‌رو در این مقاله قصد داریم بررسی کنیم که با کسب چه توانمندی‌های حرفه‌ای و شغلی می‌توانید ازدواج مناسبی را تجربه نمایید.

آنچه که پس از مطالعه این مقاله خواهید آموخت:

1- اشتغال چه تاثیری بر نحوه تصمیم گیری ازدواج دارد؟

2-کمال گرایی در اشتغال

3- در دوران آشنایی چه سوالاتی درباره شغل طرف مقابل باید پرسید؟

4-راه های تشخیص توانمندی طرف مقابل در مدیریت مالی

تاثیر اشتغال بر نحوه تصمیم گیری در ازدواج

طبق مطالعات اشتغال تاثیرات مطلوبی بر نحوه تصمیم فرد در ازدواج دارد. ولی لازم است درنظر بگیرید که نمی‌توانید با وضعیت ایده آل و کامل قدم در راه ازدواج قدم بردارید. یعنی در آغاز راه نمی توانید توقع داشته باشید که درآمد شما برای تشکیل زندگی به صورت ایده آل باشد. در ادامه به برخی از کلیدی ترین آثار مثبت اشتغال بر تصمیم گیری ازدواج اشاره می کنیم.

1-توسعه فردی: اشتغال به فرد این امکان را می‌دهد که استقلال مالی داشته باشد. این استقلال می‌تواند به افزایش اعتماد به نفس و توانایی در تصمیم‌گیری برای ازدواج کمک کند. برای مثال افرادی که در ابتدای راه ازدواج دارای شغلی ولو به صورت پاره وقت هستند، معمولا در زمینه اقدام به ازدواج امنیت روانی بیشتری دارند و در ارتقا کیفیت شغلی شان جدیت بیشتری از خود نشان می دهند. توسعه فردی گام مهمی برای تصمیم به ازدواج است.

2-احساس تعلق با فرهنگ جامعه: در بسیاری از خانواده ها این نگرش از قدیم تا به امروز بوده است که پسری که قصد ازدواج دارد باید شغل و درآمد مناسبی داشته باشد. از این رو در جامعه امروز اشتغال به عنوان معیارهای مهمی برای انتخاب همسر محسوب می‌شود. وقتی جوانی برای کسب مهارت های شغلی از خود تلاش نشان دهد میزان تعلق او با فرهنگ جامعه اش بیشتر می شود. در ازای آن از حمایت وسیع تر اجزای فرهنگ مثل خانواده ها برخوردار خواهد شد.

3-تقویت کیفیت رابطه: یکی از مهم‌ترین عواملی که در تصمیم به ازدواج نقش دارد، توانایی مالی مرد است. بسیاری از زنان به دنبال همسری هستند که بتواند از نظر مالی تأمین‌کننده زندگی باشد. از این رو وقتی دختری پی ببرد که طرف مقابل اش، انرژی خود را صرف یادگیری مهارت های شغلی و حرفه ای می کند و به دنبال پیشرفت بیشتر هست. نزد وی محبوبیت بیشتری پیدا کرده و کیفیت رابطه شان بالاتر می رود.

4-افزایش سلامت روانشناختی: تلاش برای کسب استقلال مالی، یادگیری حرفه ها و مهارت های شغلی و روحیه پیشرفت، بر سلامت روانی تاثیر بسزایی دارد. این موضوع به تقویت نشاط و کاهش استرس کمک شایانی می‌کند. اشتغال فرصت مناسب برای کسب تجربیات اجتماعی فراهم می‌کند که می‌تواند به بهبود سلامت روانی کمک کند. در مطالعه دراک و والاچ در سال 2020، اشتغال تاثیر مثبتی بر میزان اعتماد به نفس می‌گذارد.

5- درک بهتر چالش های زندگی: فرد شاغل غالبا با چالش‌های مختلفی در محیط کار مواجه می‌شوند. این تجربیات می‌تواند به فرد کمک کند تا طرف مقابل خود بهتر را درک کنند. به علاوه کسب مهارت های تعاملی در محیط شغلی این امکان را به فرد می دهد تا مهارت بین فردی بیشتری در رابطه از خود نشان دهد. از این رو وی هنگام مواجهه با چالش های زندگی مشترک، همکاری بیشتری با طرف مقابل می کند.

کمال گرایی در اشتغال

برای ازدواج موفق لازم است که در استقلال اقتصادی، امنیت مالی، یادگیری مهارت های شغلی تان جدیت کافی از خود نشان دهید. با این حال آسیب زمانی پیش می آید که در این زمینه سخت گیری بیش از اندازه ای نسبت به خود داشته باشید. دائما از وضع موجود خود راضی نباشید و از بابت آن خود را سرزنش نمایید. گرچه در شرایط فعلی اقتصادی جامعه برخی ناچار هستند که مدت زمان بیشتری را برای کار اختصاص دهند. ولی این موضوع با کمال گرایی در اشتغال تفاوت واضحی دارد.  

  فردی که در موضوع اشتغال کمال گراست به صورت اجباری و بی‌وقفه برای رسیدن اهداف ایده آل اقتصادی، تقلای زیادی از خود نشان می دهد. او ارزش خود را با میزان بهره وری اش اندازه گیری می کند و در این زمینه فشار و استرس مضاعفی را متحمل می شود. در این شرایط پیامدهای نامطلوبی نصیب فرد و رابطه خواهد شد. برای مثال برای شغل خود ساعت کاری طولانی اختصاص می دهد. از همسرش انتظارات اقتصادی نامعقولی دارد. در صورتی که این وضعیت استمرار پیدا کند رضایت از زندگی مشترک نیز تحت الشعاع آن قرار می گیرد. همچنین میان وظایف همسری و شغلی تداخل ایجاد می‌شود. به علاوه این افراد غالبا هنگام مواجهه با مشکلات مالی آسیب پذیری بیشتری از خود نشان می دهند.  دکتر وندی بورینگ-بری در مجله سایکولژی تودی به پیامدهای متعدد کمال گرایی در اشتغال اشاره کرده است.

  کمال‌گرایی اقتصادی در ازدواج یک مانع جدی در مسیر ایجاد یک رابطه سالم و پایدار می باشد. توجه به واقعیت‌های اقتصادی و پذیرش برخی محدودیت ها و کاهش برخی از انتظارات غیرمنطقی می‌تواند به بهبود کیفیت زندگی زناشویی و کاهش تنش‌ها کمک کند.

سوالات مورد نیاز درباره وضعیت اشتغال

در دوران آشنایی قبل از ازدواج، پرسش درباره وضعیت اشتغال می‌تواند به درک بهتری از اهداف، ارزش‌ها و سبک زندگی هر یک از طرفین کمک کند. در ادامه به چند سوال کلیدی که در قرارهای آشنایی برای شما مناسب است اشاره می کنیم.

1-آینده شغلی: شما در ۱۰ سال آینده شغلی خود را در کجا می‌بینید؟

2-اشتیاق شغلی: تا چه اندازه  به شغل و حرفه‌تان علاقه دارید؟

3-اولویت‌ها: آیا کار خود را بر سایر جنبه‌های زندگی ترجیح می‌دهید؟ آیا در تعطیلات نیز کار می کنید؟

4-حمایت از اهداف شغلی: چقدر از اهداف شغلی همسرتان حمایت می‌کنید؟

5-درآمد: درآمدتان را چگونه مدیریت می‌کنید؟

6-بحران مالی: واکنش شما به ورشکستگی یا مشکلات مالی چیست؟

راه های تشخیص توانمندی طرف مقابل در مدیریت مالی

با کمک برخی نشانه ها می توانید به وجود برخی از توانمندی های طرف مقابل در مدیریت مالی زندگی پی‌ببرید. از این طریق می توانید نشانه های پیشرفت را در فرد بسنجید و به اصلاح ببینید جربزه او در چه حد و اندازه ای است. برخی از این راه ها عبارت اند از:

1-شناسایی مهارت ها و استعدادها: در جلسات آشنایی می توانید با استفاده از برخی سوالات باز پاسخ، برخی از مهارت ها و استعدادها را در فرد ارزیابی کنید. مثلا می توانید از طرف مقابل بپرسید که در چه فعالیت هایی استعداد و علاقه بیشتری دارید؟ چه مهارت هایی را بیشتر دنبال می کنید؟ مهارت های خود را به جایی نشان داده اید؟ از مهارت یا استعداد خود درآمدی کسب کرده اید؟ وجود برخی از مهارت های فنی و تعاملی نشان دهنده توانمندی طرف مقابل می باشد. دقت کنید که میان فردی که مهارت شغلی دارد ولی شغل ندارد با کسی که نه مهارتی و نه شغلی دارد، تفکیک قائل شوید.

2-ارزیابی انگیزه و اشتیاق: با پرسیدن برخی سوالات می توانید میزان انگیزه طرف مقابل را ارزیابی کنید. این سوالات را به شما پیشنهاد می کنیم. مثلا آیا اهداف بلند مدتی را تعریف کرده اید و برای برنامه ای برای آن دارید؟ چه جنبه هایی در کار شما وجود دارد که شما را سرزنده می کند؟ آیا به شغل تان علاقه مند هستید؟ کسانی که به یادگیری و توسعه مهارت های جدید علاقه مند هستند و روحیه پیشرفت خود را حفظ می‌کنند، توانمندی بیشتری در زندگی از خود نشان می‌دهند. اراده مستحکم این افراد بالاخره می تواند آنها را به سراغ شغل مطمئنی ببرد یا آنها را در شغل شان ارتقا دهد.

3-کیفیت تعاملات اجتماعی: ارزیابی کیفیت تعامل اجتماعی یکی از راه های موثر برای فهم توانمندی فرد در اداره زندگی است. برای ارزیابی کیفیت تعامل اجتماعی طرف مقابل، می‌توانید این سوالات را مطرح کنید. مثلا چگونه به اختلاف نظرها و چالش‌ها در روابط اجتماعی خود پاسخ می‌دهید؟ آیا از تجربیات دیگران استفاده می کنید؟ چقدر انتقادپذیر هستید؟ چنانچه طرف مقابل از هوش اجتماعی مناسبی برخوردار باشد، احتمال ارتقای شغلی او بالاتر خواهد رفت.

4-مدیریت استرس و فشار روانی: یکی از کلیدی ترین مهارت ها برای مدیریت مالی زندگی مشترک، مدیریت استرس است. برای ارزیابی آن می توانید از طرف مقابل بپرسید که چگونه به چالش های مالی احتمالی در زندگی مشترک پاسخ می دهید؟ در گذشته به چه صورتی به استرس خود پاسخ می‌داده است؟ اگر تمایل داشت می تواند یک تجربه موفق را در این زمینه بازگو کند. این سوالات درک بهتری از شخصیت و توانمندی طرف مقابل را به دنبال دارد.

5-انجام برخی از آزمون های روانشناختی: برخی از تست های روانشناختی مانند تست هوش چندگانه گادنر، تست رغبت سنج هالند، تست دیسک، آزمون MBTI می تواند برای شناسایی مهارت ها و استعدادها مفید باشد. این آزمون ها مهارت ها، توانایی ها و استعداد مختلف را می سنجد و براساس نتایج می توانید تصمیم سنجیده ای بگیرید. توصیه می کنیم که تفسیر تست را به فرد متخصص بسپارید.

توجه به این ویژگی هایی که اشاره کردیم می تواند به شما در جهت شناسایی توانمندی های طرف مقابل در مدیریت مالی کمک شایانی نماید.

جمع بندی

امروزه یکی از چالش های مهم در ازدواج اشتغال است که بر کیفیت روابط زناشویی آتی تاثیر بسزایی دارد. شغل تاثیر مثبتی بر نحوه تصمیم گیری در ازدواج دارد. توسعه فردی، احساس تعلق، تقویت کیفیت رابطه، افزایش سلامت روانی و درک بهتر چالش های زندگی ازجمله نتایج مثبت اشتغال است. با این حال لازم است توجه نمایید که میان توانمندی های خود برای اداره زندگی و وضعیت اقتصادی فعلی تان تفکیک قائل شوید. کسی که در اشتغال خود فردی کمالگراست نمی تواند به درستی با وضعیت خود مواجه شود و استرس بیش از اندازه ای را متحمل می‌شود. برای تشخیص توانمندی طرف مقابل راه های گوناگونی وجود دارد که با دقت در آن می توانید در این زمینه تصمیم سنجیده ای بگیرید. شناخت مهارت ها، ارزیابی انگیزه و تعاملات اجتماعی، مدیریت تنش و آزمون های روانی از روش های موثر در این زمینه هستند.

دیدگاهتان را بنویسید

یک × چهار =

اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی
ارسال به ایمیل
https://haminyar.ir/?p=21874